Sfaturi pentru prepararea vinetelor

249
Sfaturi pentru prepararea vinetelor - sfaturivinete-1406037477.jpg
Suntem în plin sezon al vinetelor, iar vinetele sunt la mare căutare, pentru prepararea multor delicii culinare, cum ar fi celebra zacuscă tradițională, mâncarea de vinete, musaca de vinete și multe altele. Potrivit Elle.ro, vinetele sunt foarte populare în țările vestice, în zonele sudice ale Franței, în sudul Italiei și Asiei. Acestea, se combină foarte bine cu aromele culinare ale acestor regiuni. Deși ne-am obișnuit cu vinetele tradiționale, de culoare mov întunecat, există și alte soiuri de vinete. De exemplu, vinetele albe, sunt întrebuințate în bucătăria spaniolă, iar în Asia, cele verzi. Există vinete de mărimea unui deget, mici, subțiri și lungi, care se taie rondele și se folosesc, în special la prepararea mâncărurilor pe grătar.

Cum se aleg. Atunci când vreți să cumpărați vinete, trebuie să țineți cont de următoarele sfaturi: Să aibă un aspect proaspăt și lucios; să nu fie sbârcite sau pătate; să fie pline și grele; dacă le ciupiți ușor și vi se par prea ușoare, înseamnă că au multe semințe și nu mai sunt bune pentru consum. Înainte de preparare, vinetele trebuie ținute în apă cu sare, pentru a se scurge acel suc amărui, pe care-l conțin, în general, vinetele în stare proaspătă. Alt motiv pentru care, vinetele se țin în apă cu sare, înainte de prepapare ar fi, că ele absorb foarte multă grăsime în timpul prăjirii, iar sarea blochează acest proces. Pentru ca vinetele să nu absoarbă mult ulei, acestea se taie în bucăți mici și se dau în clocot înainte de preparare. Vinetele se scurg mai bine, dacă se sărează și se pun pe un fund de lemn cu ceva greu deasupra. Vinetele se lasă la scurs cam o jumătate de oră, se clătesc cu apă rece și se usucă cu șervețele de hârtie. Abia acum sunt gata de preparare.

Combinații diverse. Vinetele sunt legume magice, care pot fi ușor combinate cu mii de arome și condimente precum: ulei de măsline, tomate, usturoi, pătrunjel, mentă, iaurt, coriandru, carne de vită, cașcaval, busuioc, smântână, ghimbir, sos de soia și multe altele. Acestea sunt câteva motive pentru care vinetele n-ar trebui neglijate, ci preparate și savurate din plin. Iată câteva dintre cele mai delicioase rețete de vinete: Vinete evantai, zacuscă, musaca de vinete și cartofi, vinete cu brânză la cuptor, vinete marinate, lasagna cu vinete și lista ar putea continua.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 23 Iulie 2014
Stire din Diverse : Preparate inedite din pepene roșu
Pagina a fost generata in 3.7724 secunde