Seminar dedicat cunoașterii și promovării activităților uniunii tătare

1541
Seminar dedicat cunoașterii și promovării activităților uniunii tătare - 2f405e387d6c73dac33bae3254195b0f.jpg
În perioada 20 - 23 ianuarie, tinerii tătari au participat la Predeal, la un seminar dedicat cunoașterii și promovării activităților uniunii. Intitulat "Implicarea tineretului turco-tătar în cunoașterea și promovarea activităților uniunii", seminarul a fost organizat de Organizația de tineret "Ismail Gaspirali" a filialei Constanța a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România.
Au participat membri ai organizațiilor din cadrul filialelor Constanța, Valu lui Traian, Medgidia, Mihail Kogălniceanu și București, iar alături de ei s-au aflat și membrii Ansamblului de dansuri turco - tătare de la Constanța, Karadeniz.
Despre importanța implicării lor în viața comunității le-au vorbit tinerilor prof. Nihat Osman și Metin Omer. Au fost abordate subiecte precum momente semnificative din istoria tătarilor dobrogeni, limba tătară dobrogeană sau specificul cultural al tătarilor din Dobrogea.
Potrivit președintelui UDTTMR, Varol Amet, prezent și el la seminar, ultima zi a fost dedicată discuțiilor libere pe tema tradițiilor.
Programul a avut ca scop însușirea de către tinerii tătari, membri ai Organizației "Ismail Gaspirali", a cunoștiințelor legate de cultura și istoria comunității turco-tătare din România, în vederea promovării drepturilor și intereselor prevăzute de Statutul UDTTMR, "pentru formarea unui tineret cu un grad ridicat de cultură, atașat valorilor naționale și promotor al culturii și tradiției minorității tătare", a precizat responsabilul de proiect, Elvis Ismail.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 24 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Un GT-R de podium
Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Două spectacole de succes
Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Peștera fără de capăt de la Limanu
Pagina a fost generata in 2.7252 secunde