Saturn, singura stațiune de pe litoral cu patru golfuri

268
Pentru turiștii care doresc să-și petreacă vacanța la mare, oferta "planetelor" din sud este cât se poate de atractivă.
Situată în imediata apropiere a orașului Mangalia, la aproximativ un kilometru, stațiunea Saturn are plaja cea mai largă de pe tot litoralul românesc. Cele patru golfuri care dau un farmec aparte stațiunii sunt protejate de cinci diguri, în forma literei T. Plaja este în stare foarte bună, mai ales în partea dintre Saturn și Venus, acolo unde atinge, pe o porțiune de un kilometru, lățimea de 200 de metri, iar accesul la mare este foarte lejer.
Capacitatea de cazare în stațiune este de peste 14.000 locuri, repartizate în hoteluri, moteluri, vile și pensiuni.
Posibilitățile de distracție și relaxare sunt diverse - restaurante, baruri, cluburi de noapte, discoteci, terase, grădini de vară, teatru în aer liber, accesorii pentru practicarea sporturilor nautice (bărci, hidrobiciclete, ski-jeturi, scutere etc.) - și toate creează premiza petrecerii unui sejur de neuitat în Saturn.
Pe lângă posibilitățile de agrement, stațiunea dispune de 21 de izvoare termale sulfuroase, recomandate în tratarea bolilor digestive și reumatice.
În zonă, se pot organiza drumeții (cea mai la îndemână este cetatea Callatis - o veche așezare romană), iar în podișul dobrogean aveți posibilitatea să întâlniți frecvent fenomenele carstice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2163 secunde