Sărbătoare în sânul comunităților turcă și tătară

1274
Sărbătoare în sânul comunităților turcă și tătară - 888f3acf10e90e8b16022e86afbab83c.jpg
Sărbătorile sunt motiv de bucurie pentru toată lumea. La acest lucru s-au gândit și inițiatorii acțiunii de întrajutorare a etnicilor turci și tătari din Dobrogea în preajma Ramazan Bayramului, care au împărțit pachete crdincioșilor musulmani din Ciocârlia de Sus, Cobadin, Fântâna Mare, Independența și Dobromir. Ambasada Republicii Turcia la București, cu sprijinul Asociației Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD) și Asociației Oamenilor Turci din Dobrogea (D-TIAD) au fost organizatorii evenimentului. În periplul lor prin satele dobrogene, ei au fost însoțiți și de consulul Turciei la Constanța, Füsun Aramaz, reprezentanții uniunilor turcă și tătară, muftiul Cultului Musulman, Muurat Iusuf.
Cele trei zile de bayram au fost apoi petrecute alături de familie și prieteni și, bineînțeles, cu mesele pline de preparate tradiționale.
Prima zi de bayram a fost sărbătorită de Consulatul General al Turciei la Constanța, alături de membrii comunităților turcă și tătară de aici, la un restaurant din Constanța, cu tradiționalele baclavale. De asemenea, și la sediul UDTR a avut loc o acțiune dedicată primeia din cele trei zile de bayram.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7184 secunde