Ratatouille cu legume de vară

300
Ratatouille cu legume de vară - ratatouille-1498570762.jpg
Dacă ai văzut Ratatouille și te-ai îndrăgostit de șoricelul priceput, e greu de crezut că nu vei încerca să gătești măcar o dată mâncarea cu care l-a dat gata pe marele critic culinar.

Ratatouille pare o rețetă complicată, dar, de fapt, este o mâncare simplă și gustoasă, o feerie de culori în farfurie. Se prepară repede și ajunge pentru toată lumea.

Pentru preparare ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 lingură busuioc proaspăt, tocat, piper, sare, 8 roșii medii, curățate de semințe și tocate, 1 fir rozmarin, 1 frunză dafin, 2 căței usturoi, 2 cepe feliate, 4 dovlecei tăiați rondele, 100 ml ulei, 2 ardei gras galben, 2 ardei gras roșu, 2 vinete mari.

Se încinge cuptorul la temperatură mare. Feliază subțire vinetele și pune-le pe un grătar. Sărează-le din belșug și lasă-le timp de 30 de minute, astfel încât apa în exces să se scurgă din ele.

Apoi le vei spăla în apă rece și le vei zvânta pe șervețele de hârtie. Între timp pune ardeii întregi la cuptor să se coacă. Lasă-i 20 de minute până când coaja se rumenește bine și se poate desprinde ușor de pe ei. Scoate-i într-un bol și acoperă cu un capac sau cu folie pentru a-i înăbuși timp de 5 minute. Astfel coaja se va curăța mai ușor. Curăță ardeii, îndepărtează semințele și taiei juliene. Între timp redu focul la cuptor la nivel mediu.

Unge o hârtie de copt cu puțin ulei și pune pe ea dovleceii feliați. Coace-i pe o tavă în cuptor timp de 10 minute pe fiecare parte. Toacă în bucăți mari vinetele scurse și pune-le la copt în cuptor timp de 15 minute.

Apoi călește ceapa până când se înmoaie, adaugă usturoiul, foaia de dafin, rozmarinul și lasă-le împreună pe foc timp de 1 minut. Pune și roșiile în aceeași tigaie și lasă legumele și ierburile pe foc 15 minute până când roșiile se înmoaie.

Acum, pune într-un bol mare ardeii, dovleceii și vinetele. Toarnă peste ele amestecul cu roșii pe care l-ai pregătit pe foc.

Amestecă bine, condimentează cu sare și piper și servește după ce se răcește puțin cu busuioc proaspăt presărat deasupra. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Iunie 2017
Stire din Diverse : Cheesecake cu vișine
Miercuri, 28 Iunie 2017
Stire din Diverse : Prăjitură cu caise
Sâmbătă, 17 Iunie 2017
Stire din Diverse : Cum decongelezi carnea corect
Sâmbătă, 17 Iunie 2017
Stire din Diverse : Trucuri utile pentru gospodine
Pagina a fost generata in 2.015 secunde