Prostituatele din Paris, un pericol pentru soldații naziști. Care a fost planul lui Hitler pentru a stopa răpândirea bolilor cu transmitere sexuală

391

Adolf Hitler a comandat păpuși gonflabile pentru trupele sale, pentru a limita răspândirea bolilor venerice în rândul soldaților săi, pe care aceștia le contractau în mod frecvent de la prostituate.
Savanții naziști au conceput "reconfortante sintetice" pentru soldații germani care se distrau puțin prea mult în Paris, informează thesun.co.uk, citat de Mediafax.

Problema era atât de gravă, încât aceste boli venerice îi împiedicau pe soldați să-și îndeplinească datoria pe front.

Proiectul păpușilor gonflabile a început în 1940, după ce liderul SS Heinrich Himmler a constatat: "Cel mai mare pericol din Paris este răspândirea și prezența ce nu poate fi controlată a prostituatelor - ele își agață clienții în baruri, săli de bal și în multe alte locuri. Este de datoria noastră să îi împiedicăm pe soldați să-și riște sănătatea de dragul unei aventuri".

Hitler a aprobat personal planul prin care ordona fabricarea acelor păpuși gonflabile, blonde cu ochi albaștri, care, atunci când nu erau umflate, erau suficient de mici pentru a încăpea într-un buzunar.

Ele au fost testate de soldații aflați pe insula Jersey, situată în apropiere de coastele Normandiei, aflată în acea perioadă sub ocupație nazistă.

Himmler a fost atât de impresionat, încât a ordonat 50 de astfel de păpuși pentru propriile sale trupe.

Însă proiectul a fost anulat în 1942, după ce soldații germani au refuzat să ia cu ei pe front acele păpuși, din cauza rușinii pe care o resimțeau atunci când erau capturați de soldații britanici.

Proiectul secret al păpușilor gonflabile, denumit "Borghild Project", a fost descoperit de scriitorul Graeme Donald, în timp ce făcea cercetări pentru a descoperi istoria păpușii Barbie, despre care se spune că ar fi fost inspirată de o păpușă gonflabilă germană apărută după Al Doilea Război Mondial.

Potrivit acestui autor, atelierele unde erau fabricate păpușile gonflabile naziste au fost distruse în timpul bombardării orașului Dresda.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 11 Iulie 2011
Stire din Diverse : Au spus «da» pe Camp Nou
Luni, 11 Iulie 2011
Stire din Diverse : În Mamaia, coadă la tatuaje
Pagina a fost generata in 1.6245 secunde