Produse pentru minte și corp, la Târgul Estival Constanța

1135
Produse pentru minte și corp, la Târgul Estival Constanța - 5e080f85ee53e0705731461e7aa8d6c2.jpg

Articole de la același autor

Vineri a avut loc deschiderea oficială a Târgului Estival Constanța 2009, eveniment care se desfășoară la Pavilionul Expozițional Mamaia. Cu această ocazie, aproximativ 100 de expozanți din toată țara s-au strâns pentru a-și prezenta oferta estivală de cărți, filme, muzică, accesorii și suveniruri.
Evenimentul a fost deschis printr-o conferință de presă susținută de Valentin Ajder, directorul Editurii Eikon, și de Ioan Popișteanu, directorul editurii Ex Ponto, care au anunțat lansările de carte programate în cadrul Târgului Estival. Prima carte lansată a fost "Presa românească, de la începuturi până în prezent 1790 - 2007", o lucrare consistentă, în patru volume, semnată de Ion Hangiu. Și, cum nu puteau lipsi momentele muzicale, cantautorul Gigi Dumitrele a susținut un recital de folk.
Vizitatorii târgului vor avea ocazia să asiste luni, 20 iulie, ora 11:30, la evenimentul lansării cărții "Efectul de bumerang", semnată de prof. univ. dr. Adina Ciugureanu, decanul Facultății de Litere din cadrul Universității "Ovidius". De la 13,30, iubitorii de jazz îl vor putea întâlni pe Washington Irving Rucker, care își va lansa cartea "Jazz Road". Jazz-man-ul va fi însoțit de Ioan Popișteanu, Stela Cocârlea, Ileana Marin, Nicolae Rotund și Ovidiu Dunăreanu.
Sâmbătă, 25 iulie, editura Eikon va lansa seria Theologia socialis, eveniment susținut de Radu Carp și Valentin Ajder.
Standurile de bijuterii, multe dintre ele hand-made, la prețuri accesibile, sunt principalele atracții pentru femei. Predomină, însă, standurile de cărți, unele edituri, precum Polirom, oferind mari reduceri la cărți. Mobila veche și obiectele vintage sunt, de asemenea, atracții pentru vizitatorii dispuși să cheltuiască ceva mai mult decât și-au programat.
De la Târgul Estival nu lipsește Dana Coteanu, alias Dana Marijuana, cântăreața de hip hop, care se dedică, de 10 ani, realizării de bijuterii, "o afacere de familie", așa cum îi place să numească actuala sa îndeletnicire. Și-a descoperit pasiunea pentru fabricarea bijuteriilor când se afla în Grecia, în vacanță la sora sa și, de atunci, își vinde și expune produsele pe care le realizează cu plăcere. Bijuteriile au prețuri accesibile, fiind realizate din alamă, sticlă de Murano și pietre semiprețioase. Cel mai scump produs al său este un colier din sticlă de Murano, al cărui preț este de 96 lei. Dana nu își neglijează nici cariera muzicală, înregistrând deja prima piesă de pe următorul său album. Așa cum
ne-a spus, își dorește ca, în curând, să susțină un concert la Constanța, pentru a le prezenta fanilor noile sale realizări artistice, dar și pe cele de pe albumele mai vechi.
Târgul Estival Constanța se desfășoară în perioada 17 iulie - 16 august, propunându-și să aducă în fața publicului o gamă largă de produse: "Târgul este unul heteroclit, pe măsura vremurilor post-moderne pe care le trăim. Prin lansările de carte, stimulăm lectura, cea care stimulează neurogeneza. Cu cât ești mai cult, cu atât ești mai uman. O carte îți poate schimba destinul", militează pentru lectură Valentin Ajder.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Iulie 2009
Stire din Diverse : Feriți bebelușii de arsurile solare!
Sâmbătă, 18 Iulie 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 2.2233 secunde