Preparate inedite din pepene roșu

243
Preparate inedite din pepene roșu - preparatepepene-1406037452.jpg

Articole recomandate

Sezonul pepenilor a început în forță, așa că marfă este din belșug. Prezentăm, în continuare, câteva preparate interesante, recomandate de rețete.acasă.ro, în care poți folosi pepene roșu ca ingredient, la care probabil nu te-ai gândit niciodată.

În Margarita. Taie miezul de pepene cubulețe și scoate-i sâmburii, apoi pune bucățile de pepene în congelator timp de 4 ore. Stropește paharele de cocktail cu zeamă de lămâie și presară puțin zahăr pe margini. Cu un blender, amestecă pepenele înghețat cu o jumătate de ceașcă de suc de portocale, coajă de la o lămâie și câteva frunze de mentă proaspătă mărunțite. Pentru un efect interesant, pune în pahare și 3-4 cuburi roșii de pepene înghețat.

Murat. Poți conserva, în această perioadă, dar și peste iarnă, de exemplu, numai partea albă a cojii de pepene. Rețeta este asemănătoare celei pentru castraveții murați, însă e bine să adaugi și puțină scorțișoară. Acest gen de murături se potrivesc perfect unei fripturi de porc.

În salată. Amestecă bucăți de pepene roșu în salată de roșii sau în cea de salată verde și asezoneaz-o și cu câteva cubulețe de brânză. Presară și câteva frunze de mentă și vei obține o salată delicioasă, răcoroasă și extrem de colorată.

În înghețată. Poți prepara în cel mai scurt timp o înghețată de pepene roșu. Ai nevoie de 600 de grame de pepene roșu fără sâmburi, de 125 de grame de iaurt gras, 100 de mililitri de frișcă lichidă și de trei linguri de miere. Se amestecă totul cu un blender și se lasă la congelator câteva ore.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 23 Iulie 2014
Stire din Diverse : Sfaturi pentru prepararea vinetelor
Pagina a fost generata in 2.5663 secunde