Anul acesta

Premieră națională la Sărbătoarea etniei tătare din România

581
1
Premieră națională la Sărbătoarea etniei tătare din România - f9b146a31e4930ef3a802cf05015ec81.jpg
Cea de-a cincea ediție a Sărbătorii Etniei Tătare a fost marcată anul acesta prin numeroase acțiuni organizate, pe parcursul a trei zile, atât la filialele din teritoriu ale Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, cât și la sediul central.
De departe, însă, cel mai important moment a avut loc ieri, la Cimitirul Central Musulman, când s-a inaugurat primul monument închinat eroilor de religie musulmană căzuți în cele două Războaie Mondiale pentru Armata Română.

Pe 13 decembrie 2006 se publica în Monitorul Oficial Legea nr. 453/6.12.2006 prin care aceeași zi de 13 decembrie era declarată de Parlamentul României drept "Sărbătoare a etniei tătare" din țara noastră. Inițiativa legislativă a aparținut deputatului Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, Aledin Amet. Din acel an, la fiecare 13 decembrie, tătarii din România marchează această zi în special prin intermediul manifestărilor culturale.
Anul acesta, pe lângă tradiționalele evenimente, a avut loc și o premieră. În prezența membrilor comunităților turcă și tătară, a consulului SUA la București, și a celor ai Republicii Turcia și Federației Ruse la Constanța, precum și a reprezentanților autorităților locale, ieri, a fost inaugurat Monumentul eroului musulman, obiectiv amplasat în incinta Cimitirului Musulman Central din Constanța. A fost un proiect mai vechi al deputatului tătar Aledin Amet, proiect care a fost dus la bun sfârșit anul acesta și cu sprijinul Ministerului Culturii și Cultelor din România, care a alocat suma de 50.000 lei pentru acest obiectiv.
Evenimentul de ieri a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de muftiul Muurat Iusuf, șeful Cultului Musul-man din România, urmată de depu-nere de coroane din partea Prefec-turii Județului Constanța, a UDTTMR, a UDTR și a Asociației Oamenilor de Afaceri Turci - Dobrogea.

Comentează știrea

EElqjPfJDPRqEj
30 septembrie 2014
VhwppvLXBauM

I5NlEd kfkcpnwtffle, [url=http://qvxftfqddfle.com/]qvxftfqddfle[/url], [link=http://sioswsuubonn.com/]sioswsuubonn[/link], http://xsrhhbgdzslz.com/

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 14 Decembrie 2010
Stire din Diverse : Techirghiolul și-a premiat fondatorii
Pagina a fost generata in 1.8517 secunde