Potrivită pentru post! Mâncare delicioasă de ciuperci
Articole recomandate
Este post, deci în lipsa produselor animale mizăm pe vegetalele pline de proteine. Avem nevoie de câteva ingrediente: 500 g ciuperci, 200 g pesmet, 2-3 morcovi, un păstârnc, 3-4 căței de usturoi (pisat), un cartof, 2 linguri de făină, 3-4 cepe, 100 ml ulei, verdețuri (pătrunjel frunze, mărar) după dorință, sare și piper după gust.
Preparare: Ciupercile se fierb în apă cu sare timp de 20 de minute, apoi se toacă mărunt sau se mixează. Ceapa se călește foarte ușor în două linguri de ulei. După ce s-a răcit se adaugă restul de ulei. Se adaugă morcovul și păstârnacul date prin răzătoare, apoi pesmetul. Cartoful se curăță, se dă prin răzătoare, se adaugă un praf de sare ca să nu se înnegrească, apoi se stoarce și se adaugă în compo-ziție. Adăugăm restul ingredientelor și amestecăm bine. Cu mâna ușor umezită modelăm crochetele. Ungem o tavă cu puțin ulei, apoi trecem crochetele prin palmele unse de asemenea cu ulei și le așezăm în tavă. Introducem tava la cuptor pentru 30-40 de minute. Le putem întoarce sau le putem lăsa așa. Se pot servi simple, cu o garnitură de legume, cu sos sau pot constitui ele însele o garnitură deosebită pentru o friptură.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 18 Martie 2017
Sâmbătă, 18 Martie 2017
Sâmbătă, 18 Martie 2017
Sâmbătă, 18 Martie 2017
Duminică, 12 Martie 2017
Joi, 23 Februarie 2017
Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
Sâmbătă, 25 Iunie 2016
Marţi, 15 Martie 2016