Patru ani de activitate pentru Ansamblul Ucansu

1252
Patru ani de activitate pentru Ansamblul Ucansu - 22be1900906ee5444113d2e8a06c8851.jpg
Ansamblul Ucansu al UDTTMR Valu lui Traian a împlinit patru ani de activitate. Momentul aniversar a fost marcat la sfârșitul săptămânii trecute printr-un spectacol de caritate organizat de Organizația de Tineret "Ismail Gaspirali" a filialei locale a uniunii, ocazie cu care s-au strâns peste 5.000 de lei.

"Ne-am gândit să sărbătorim acest moment important din cariera noastră printr-un spec-tacol aparte, un spectacol în cadrul căruia să punem în valoare atât experiența pe care am dobândit-o în cei patru ani de activitate, dar și spiritul de solidaritate cu semenii noștri aflați în situații nefericite. Astfel a prins viață ideea organizării acestui spectacol caritabil, banii strânși aici urmând să fie de mare folos unor conaționali de-ai noștri cu o situație materială precară", a declarat, pentru "Cuget Liber", Nesrin Murat, președitele Organizației de Tineret "Ismail Gaspirali" din cadrul UDTTMR Valu lui Traian și instructor al ansamblului.
Le-au fost alături colegilor de la Ucansu și membrii ansamblurilor Kostel - al filialei UDTTMR Castelu, Karasu - al comunității tătare din Medgidia, Kucuk Yildizlar din Mihail Kogălniceanu, Karadeniz din Constanța, Kanara din Ovidiu și Kaytarma, un alt grup al gazdelor.
La finalul evenimentului la care au participat președintele UDTTMR, Varol Amet, deputatul UDTTMR, Aledin Amet, subse-cretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, Sali Negiat, Consulul General al Turciei la Constanța, Füsun Aramaz, precum și primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, în urnă s-a adunat suma de 5.180 de lei.
Banii vor merge, așa cum a precizat și Nesrin Murat, la cazuri sociale din rândul comunității tătare. În acest sens, se va constitui o comisie care va analiza aceste cazuri, tinerii primind un sprijin în acest sens și din partea Primăriei Valu lui Traian, însuși primarul anunțând că adminis-trația locală va contribui cu haine și alimente la această acțiune de întrajutorare.
Evenimentul de la Valu lui Traian a fost organizat de membrii Organizației de Tineret "Ismail Gaspirali" din Valu lui Traian în colaborare cu filiala UDTTMR Valu lui Traian și subfiliala Valea Seacă. Încurajați de succesul pe care l-a avut acțiunea de la Valu lui Traian, Dincer Geafer, președintele OTIG la nivel național, a declarat că tinerii tătari se vor mai implica și pe viitor în acțiuni de acest gen, la nivelul localităților unde există filiale ale organizației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 07 Februarie 2011
Stire din Diverse : Un Ferrari FF cu gheata, va rog!
Luni, 07 Februarie 2011
Stire din Diverse : A rupt cu dintii un castron de inox
Sâmbătă, 05 Februarie 2011
Stire din Diverse : Escapadă în doi de Valentine’s Day
Sâmbătă, 05 Februarie 2011
Stire din Diverse : Paste cu unt și ierburi proaspete
Pagina a fost generata in 3.316 secunde