Obiceiuri culinare ciudate din lumea largă

166
Obiceiuri culinare ciudate din lumea largă - 8maiobiceiuriculinarecopy-1368009646.jpg
Pornind de la principiul "Câte bordeie, atâtea obiceie!", vă prezentăm în continuare câteva reguli ciudate nescrise din bucătăria internațională, culese de Culinar.ro.

l Dacă ești în Coreea și primești o băutură de la o persoană mai înaintată în vârstă decât tine, întinde către pahar ambele mâini, cu palmele în sus.

l Dacă te afli în Italia, nu cere să ți se pună parmezan pe pizza. Italienii știu exact ce brânză se potrivește fiecărui fel de mâncare, iar pizza originală este foarte simplă și are ingrediente bine stabilite.

l Când mănânci în Japonia și vrei să faci o pauză, așază-ți bețigașele în dreapta, paralel cu marginea mesei. Nu le lăsa în poziție verticală în orez, căci acesta este un gest simbolic, folosit la înmormântări.

l Locuitorii din Chile consideră că este foarte nepoliticos să mînânci cu mâna.

l Când călătorești în Orientul Mijlociu, în India sau anumite părți din Africa, încearcă să nu mănânci cu mâna stângă, pentru că aceasta este considerată impură. Nu înmâna acte decât cu mâna dreaptă, pentru că principiul este același ca la mâncare.

l În sudul Chinei și în Hong Kong se crede că aduce ghinion să întorci în farfurie peștele pe partea cealaltă, așa că scoate oasele și mănâncă-l fără să schimbi poziția bucății.

l În Georgia nu este politicos să îți bei vinul încet. Paharul se bea până la fund, mai ales atunci când îl închini în sănătatea cuiva.

l Dacă ți se oferă un pahar de votcă atunci când ești în Rusia, nu refuza -refuzul denotă lipsă de respect față de persoana care te-a tratat cu prietenie sau politețe. De asemenea, nu amesteca votca cu altă băutură, căci adevărații ruși o beau pură, deci trebuie să le respecți obiceiul, tot din politețe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Mai 2013
Stire din Diverse : Borș făcut  în casă
Vineri, 15 Februarie 2013
Stire din Diverse : Tort de ciocolată cu migdale și nuci
Pagina a fost generata in 0.6994 secunde