Mici secrete... mari efecte, în bucătărie

386
Mici secrete... mari efecte, în bucătărie - secreteinbucatarie-1489755892.jpg

Articole recomandate

Secretele din bucătărie sunt transmise din generație în generație, pentru ca munca să fie ușoară, iar rezultatele pe măsură. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să te organizezi mai bine în micul tău laborator de preparate delicioase. 


Materiile prime ce se folosesc la pre-pararea unei prăjituri trebuie ținute la tem-peratura camerei cu două ore înainte. 


Când ai nevoie de coaja de la lămâie, pentru a nu întâmpina niciun fel de dificultăți în îndepărtarea cojii, fructele trebuie ținute la înmuiat, în apă fierbinte, înainte de cojire, aproximativ 15 minute. 


Dacă mâncarea se prinde de fundul vasului în care fierbe și capătă gust și miros de afumat, o puteți repara trans-ferând-o în altă oală, apoi adăugați o ceapă crudă, fără coajă, și mai dați mâncarea în câteva clocote. 


Produsele lactate nu se păstrează la lumină, deoarece aceasta favorizează distrugerea vitaminei B 2. 


Pentru ca peștele să se poată curăța mai ușor de solzi, se ține înainte, timp de zece minute, într-un vas cu apă călduță. 


Mâncărurile nu se reîncălzesc direct la foc, ci pe un vas cu abur, căci altfel pierd din substanțele nutritive, mai ales vitaminele. 
Bulionul rămas în cutie se păstrează mai bine dacă este transferat într-un borcănel acoperit cu un strat subțire de ulei. 


Ceapa, nelipsită aproape din niciun preparat culinar, este comparată cu antibioticele datorită conținutului său bogat în substanțe distrugătoare de microbi, deci e bine s-o consumați des.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Cum și cât se fierbe fasolea uscată
Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Sangria cu miere. Trucuri de preparare
Miercuri, 10 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Marele secret cârnaților de casă
Pagina a fost generata in 1.9102 secunde