Mesagerii tradițiilor tătărești

1809
Mesagerii tradițiilor tătărești - 381550c0a033319ab0339ddcdd4683b8.jpg

Articole de la același autor

Aproximtiv 35 de tineri tătari din Medgidia, Constanța și Mihail Kogălniceanu au reînviat, la început de an, tradițiile culinare specifice etniei, în cadrul unei acțiuni organizate de filiala Medgidia a Organizației de Tineret "Ismail Gaspirali" a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România.
Cum lumea musulmană se află încă în luna Așure, organizatorii au dedicat evenimentul în primul rând acestei sărbători. Tinere tătăroaice au preparat desertul denumit Așure, din care s-au înfruptat mai apoi oaspeții, printre care și doi hogi care le-au vorbit celor mai tineri membri ai comunității tătare despre însemnătatea Lunii Așure și care, bineînțeles, au citit versete din Coran.
Talentul tinerelor gospodine tătăroaice a fost pus în valoare și printr-o altă încercare culinară, prepararea de cantik. Arta pregătirii acestui produs specific tătăresc a fost moștenită până în zilele noastre, cantik-ul fiind și în prezent unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe mesele de săr-bătoare ale tătarilor dobrogeni.
"Organizarea unor evenimente de acest gen este foarte im-portantă pentru noi, deoarece noi, tinerii, ne putem raporta la trecut. Este, totodată, o provocare de a demonstra că în ciuda vârstei fragede și noi putem fi mesageri ai tradițiilor specifice etniei noastre, fie ele și culinare. Acțiuni precum cea care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute vor mai avea loc, cu siguranță, ele având menirea pe de o parte de a ne familiariza cu tradițiile, iar pe de altă parte de a ne apropia și de a consolida comunitatea", a declarat, pentru "Cuget Liber", Elis Memet, președintele Organizației de Tineret "Ismail Gaspirali" a UDTTMR Medgidia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 10 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : GALERIE FOTO / Cum arată noul iPad
Luni, 10 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : GMC elibereaza Fiara | VIDEO
Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Mâncare de linte cu cartofi și morcovi
Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : "Saloanele Dobrogei" la Muzeul de Artă
Pagina a fost generata in 1.922 secunde