Medgidia, "centrul spiritual al tătărismului"

1163
Medgidia,
La Medgidia, Sărbătoarea etniei tătare s-a desfășurat sub semnul "mândriei de a fi tătar", după cum a precizat însuși președintele filialei locale, Erol Murad. Aici, evenimentul a fost organizat de către filiala locală a UDTTMR în colaborare cu Asociația "Kardeșlîk", ai cărei reprezentanți, Cadîr Sunai și Erol Anefi, au și primit diplome din partea uniunii pentru sprijinul acordat. Filiala UDTTMR Medgidia a profitat de această sărbătoare pentru a trece în revistă și proiectele importante derulate în folosul comunității, dar și sprijinul neprecupețit al unor colabo-ratori de bază, mulți dintre ei sponsori ai evenimentelor, toți fiind premiați, la ceas aniversar.
Ca și în celelalte locuri unde s-au desfășurat manifestări dedicate Zilei etniei tătare, și la Medgidia au fost prezenți liderii UDTTMR, președintele Varol Amet și deputatul Aledin Amet, muftiul Muurat Iusuf, consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz, dar și primarul municipiului Marian Iordache.
"Am ținut să ajungem și aici pentru că, din punctul meu de vedere, Medgidia este centrul spiritual al tătărismului, aici trăind o comunitatea importantă de etnici tătari", a ținut să precizeze deputatul Aledin Amet.
Tătarii din România s-au bucurat pe parcursul celor trei zile și de prezența unor frați din Crimeea, sosiți special pentru aceste evenimente.
Sâmbătă, cu prilejul aceleiași sărbători, la sediul central al uniunii a avut loc și cea de-a patra ediție a simpozionului "Din istoria tătarilor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 14 Decembrie 2010
Stire din Diverse : Techirghiolul și-a premiat fondatorii
Pagina a fost generata in 2.4544 secunde