Marșul femeii turce, prezentat, în premieră, de 8 Martie

635
Marșul femeii turce, prezentat, în premieră, de 8 Martie - c80003e247c674c55ab68077fcfda4f4.jpg
Ziua Internațională a Femeii a fost prilej de dezbatere și de petrecere, deopotrivă, pentru membrele Comisiei de Femei a Uniunii Democrate Turce din România. Ziua de 8 Martie a fost sărbătorită în avans de către turcoaice, ele participând, ieri, la o masă rotundă cu tema "Implicarea femeii de etnie turcă în viața socială".
În cadrul manifestării de ieri, au fost prezentate mesaje de felicitare adresate femeilor de etnie turcă din România de către Șenol Bal, deputat în Parlamentul Turciei și președinte al Uniunii Femeilor din Balcani, precum și de Mecbure Efraimova, președinte al Fundației "Güneș" din Bulgaria.
Prezent, în premieră la o acțiune organizată de Comisia de femei a UDTR, consulul Republicii Turcia la Constanța, Füsün Aramaz, a declarat pentru "Cuget Liber": "Sunt foarte bucuroasă să particip la acest eveniment al femeilor turce din Dobrogea și să sărbătorim împreună Ziua Femeii. Constat cu bucurie că femeile au un rol foarte important în cadrul uniunii, le felicit pentru acest lucru și le transmit pe această cale intenția de a colabora îndeaproape în viitor. Ele sunt foarte active, după cum se poate vedea, ocupând funcții importante în uniune, respectiv la conducerea comisiei de cultură, a comisiei de învățământ și, bineînțeles, la cea de femei. Sunt sigură că vom avea o colaborare foarte bună în viitor".
Tot în premieră, la evenimentul de ieri a fost prezentat și marșul femeii turce, dar și un cântec al turcilor din Balcani.
Manifestarea s-a încheiat cu o serată turcească, ocazie cu care au fost prezentate cântece și dansuri specifice etnicilor turci din Dobrogea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Martie 2010
Stire din Diverse : Răzbunarea real estate-ului
Pagina a fost generata in 3.2343 secunde