Jurgis Kairys, primul pilot care a executat o "Cobra" cu un avion cu elice

670
Jurgis Kairys, primul pilot care a executat o

Articole de la același autor

Campionul mondial Jurgis Kairys a declarat, ieri, că a găsit pe litoralul românesc un grup bine organizat de piloți, Ion Postolache și Dan Ștefănescu fiind deja prietenii săi.
"Piloții români sunt foarte talentați, va fi un spectacol foarte frumos. Am conceput un program special, pentru care ne-am pregătit mult timp, iar multe dintre elemente vor fi prezentate și la Mondialele din Marea Britanie. Pentru spectatorii care vin în vacanță la Mangalia, este important să găsească aici ceva special, nu numai soare și plajă. Îi invit să vină în număr mare, pentru că nu în fiecare zi poți fi martor la acrobații aeriene. Cred că sună incitant. Vom zbura deasupra plajei și a mării", a explicat Kairys.
În vârstă de 57 de ani, pilotul născut în Siberia, dintr-o familie de lituanieni deportați de trupele sovietice de ocupație, spune că adrenalina o simți atunci când mergi într-un loc și nu știi exact ce cauți în acel loc.
"Vom executa multe numere periculoase. Viteza maximă cu care se vine în picaj este de 450 de kilometri pe oră, iar la zborurile în formație, distanța dintre aripile avioanelor este de unu-doi metri. Lumea ar putea spune că suntem nebuni", a adăugat Kairys.
Pilotul lituanian este organizator al airshow-ului de la Al Ain. Punctul său forte este acrobația freestyle, care i-a permis să exploreze noi posibilități de zbor, care să pună la încercare rezistența lui și a aeronavei. Pentru acest scop, și-a dezvoltat propriul avion, Juka. A inventat noi manevre aviatice, precum "Roata lui Kairys" sau "Micul Loop" și a fost primul pilot care a reușit să execute o "Cobra" (manevră acrobatică tipică avioanelor de vânătoare) cu un avion cu elice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 21 August 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 1.8691 secunde