Ixora. Eleganță cu parfum

188
Ixora. Eleganță  cu parfum - ixora-1497533695.jpg

Articole recomandate

Ixora este o plantă sensibilă sau, mai corect, foarte sensibilă. Nu suportă temperaturile mai mici de 10 grade și dacă trece printr-o astfel de experiență chiar și pentru o scurtă perioadă de timp, își poate pierde frunzele și moare. Nu suportă să fie mutată des, pentru că își pierde frunzele și bobocii. Nu suportă să fie tăiată/tunsă sau modelată și dacă totuși faci asta, în cazul în care supraviețuiește, nu va mai crește. Ixora coccinea se usucă dacă aerul este prea uscat sau dacă pământul din vas este udat în exces. Dar cu toate acestea merită să încerci să crești un arbust de ixora pentru că este absolut fabulos.

Florile plantei ixora coccinea (pe numele ei întreg) sunt încântătoare. Au o formă tubulară, cu patru petale, și sunt grupate în inflorescențe bogate. Ixora galbenă este un adevărat vis, cea cu flori roșii seamănă cu un veritabil foc, ixora albă este delicată, iar cea portocalie este decorativă și plină de viață.

Inflorescențele pot să măsoare 8-15 centimetri și răspândesc un parfum suav, ușor vanilat. Una din calitățile pe care le are ixora este că și plantele cele mai tinere înfloresc constant de-a lungul întregului anotimp cald. Căldura și umiditatea crescute vor stimula înflorirea. Când este plină de flori înflorite și ajunse la maturitate ghiveciul trebuie rotit.

Ixora se udă cu apa lăsată 24 de ore într-un vas deschis ori, cel mai bine, cu apa de ploaie. Pământul din ghiveci trebuie să fie mereu umed, dar după ce arbustul înflorește se face o pauză de udare de două săptămâni, după care se udă din nou. Procedura face ca florile să evolueze, să se usuce singure și să cadă, pentru că planta nu trebuie tunsă, iar florile uscate nu trebuie niciodată tăiate, ci trebuie lăsate să cadă singure, scrie casa-gradina.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Iunie 2017
Stire din Diverse : Ce spune casa ta despre tine?
Vineri, 16 Iunie 2017
Stire din Diverse : Tu cureți baia corect?
Pagina a fost generata in 1.5413 secunde