Învață să întreții curățenia, ca să scapi de un stres

239
Învață să întreții curățenia, ca să scapi de un stres - vreisaintretiicuratenia-1495550616.jpg
De ce trebuie să aștepți doar o anumită zi din săptămână ca să faci curățenie și să te bucuri de efectul ei o scurtă perioadă după, când poți să ai în permanență casa lună?! Asta dacă reușești să menții ordinea. Nu e greu! Trebuie doar să-ți formezi anumite obiceiuri, ne învață click.ro.

Tuturor ne plac locuințele curate, nimănui nu-i place să facă șmotru. Soluția constă în menținerea curățeniei deja făcute, astfel încât lucrurile să nu scape de sub control și să-ți fie și ție munca mai ușoară. Dacă te obișnuiești că menții, casa ta va fi la orice oră pregătită de oaspeți. Iată ce obiceiuri trebuie să-ți formezi.

1. Dă cu aspiratorul de câteva ori pe săptămână. Nu durează mai mult de 5 minute și așa nu mai vezi firimiturile din bucătărie, scamele de pe covor și firele de păr din baie. Dacă ai un aspirator mare și incomod de scos de la locul lui, nu vei avea nicio tragere de inimă să-l folosești așa des, însă ce-ai zice să-ți iei unul mai mic, pe care să-l folosești la nevoie?!

2. De fiecare dată după ce speli vasele, curăță foarte bine și chiuveta, robinetul și suportul pe care se scurg vasele. Sunt doar două minute în plus.

3. După fiecare duș, șterge pereții cu o racletă pe care să o ții într-un suport, la-ndemână. Săpunul care ar rămâne pe faianță lasă pete albe dificil de eliminat, iar picăturile de apă ar favoriza apariția mucegaiului.

4. Ține-ți produsele de curățenie la-ndemână. Ți se întâmplă să nu ștergi și geamul de sticlă al sertarului din bucătărie pentru simplul motiv că soluția specială este pe undeva prin baie, astfel, renunți la intenție și e păcat.

5. Ca să păstrezi ordinea, niciodată nu lăsa un lucru în altă parte decât la locul lui. Pentru că e puțin probabil să ai timp dimineața să faci ordine, pune-le pe toate la locul lor seara, înainte de culcare, astfel încât atunci când părăsești casa, a doua zi, totul să fie frumos, ordonat.

6. Descalță-te imediat ce ai intrat în casă, înainte de a face prea mulți pași prin casă, ca să nu împrăștii mizerie. Toți membrii familiei ar trebui să se obișnuiască așa!

7. Petele de pe chiuveta din baie dispar peste noapte, fără niciun efort din partea ta, dacă înainte de culcare torni puțin oțet alb pe ea.

8. După ce gătești, nu lăsa aragazul murdar și haos în bucătărie. Pune-le pe toate la locul loc, curăță aragazul și orice s-a murdărit.

9. O soluție ar fi să pui folie de aluminiu pe aragaz, pe care să o arunci pur și simplu când se murdărește. Îți vei păstra aragazul ca nou și nici nu vei pierde timp frecând la el.

10. Du gunoiul în fiecare zi, iar ca să scapi de mirosul neplăcut, toarnă în coș câteva linguri de bicarbonat de sodiu, o ceașcă de oțet alb și sucul de la o jumătate de lămâie. Lasă soluția să acționeze 10-20 de minute, apoi clătește cu apă rece. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
Stire din Diverse : Trei mici secrete practice pentru casa ta
Pagina a fost generata in 1.5853 secunde