Și desert, și energizant! Negresă cremoasă cu cafea

434
Și desert, și energizant! Negresă cremoasă cu cafea - negresacafea-1489756041.jpg
Ți-e poftă de ceva bun? Ești o iubitoare de cafea și nu concepi să îți începi ziua fără acest lichid energizant?
Csid.ro îți propune o rețetă care îmbină dragostea pentru cafea cu cea pentru deserturi pe gustul tău: negresă aromată cu espresso.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare pentru această negresă delicioasă, cremoasă și elegantă cu espresso!
Ingrediente:
O jumătate de pachet de unt nesărat
O jumătate de cană de făină tip 550
Un sfert de cană de cacao
1 linguriță de sare fină
O jumătate de linguriță de praf de copt
100 grame de ciocolată amară, mărunțită
1 cană de zahăr tos
O jumătate de cană de zahăr brun
3 ouă mari
2 linguri de espresso sau de cafea tare, la temperatura camerei
1 linguriță de esență de vanilie
50 grame de ciocolată dulce-amăruie, mărunțită
16 boabe de cafea (pentru decor)
Mod de preparare:
1. Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Vă recomandăm să folosiți o tavă de 20 cm, pătrată, pe care să o ungeți cu unt. Așezați deasupra 2 straturi de hârtie pentru copt, adăugând unt între și deasupra acestora.
3. Într-un bol de dimensiune medie, amestecați făină, cacaua, sarea și praful de copt.
4. Amestecați untul și ciocolata amară într-un vas încăpător, care să poată fi folosit în cuptorul cu micro-unde. Introduceți compoziția în cuptorul cu microunde și încălziți-o la putere maximă, în intervale de 30 de secunde, între care amestecați. Când toată compoziția s-a topit, scoateți-o și lăsați-o să se răcească.
5. Într-un alt bol, bateți cele 3 ouă cu cele două tipuri de zahăr, espresso și esența de vanilie până se omogenizează.
6. Adăugați compoziția din făină, sare, cacao și praf de copt și amestecați. Apoi adăugați ciocolata dulce-amăruie și amestecați din nou.
7. Întindeți amestecul obținut în tava pregătită cu unt și hârtie de copt și coaceți timp de 30-40 minute.
Lăsați tava să se răcească. Desprindeți prăjitura din tavă și așezați-o pe un tocător. Tăiați-o în 16 pătrățele și decorați-le cu câte o boabă de cafea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Cum și cât se fierbe fasolea uscată
Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Sangria cu miere. Trucuri de preparare
Luni, 05 Ianuarie 2015
Stire din Cetățenești : Super-rețeta zilei
Pagina a fost generata in 3.3478 secunde