Goana după reducerile Black Friday va poate goli conturile

132
Goana după reducerile Black Friday va poate goli conturile - goanareduceri-1417098701.jpg
În urma primului val de reduceri Black Friday, atât în România, cât și în țările în care sărbătoarea cumpărăturilor se ține la data obișnuită, au fost semnalate foarte multe amenințări informatice. Potrivit Jurnal de leadership, acestea pot duce la pierderi semnificative de bani și date, atât la nivelul de consumator final, cât și la nivelul de business. Nudegeaba, FortiGuard Labs trage un semnal de alarmă asupra multiplelor modalități de fraudare prin intermediul atacurilor informatice și, totodată, oferă consumatorilor finali sfaturi esențiale pentru a face față acestor amenințări.

Frauda la nivelul ATM-urilor continuă să fie o modalitate facilă, însă extrem de eficientă, utilizată de către hackerii care vor să facă bani rapid prin "monopolizarea" bancomatelor, instalandmalware-ul direct pe ATM-uri și colectând PIN-ul, respectiv datele personale inscripționate pe cărțile de credit.

Amenințările din e Commerce: Ca și în cazul cumpărăturilor din offline, malware-ul creat pentru a colecta informațiile unice ale cărților de credit rulează agresiv în această perioadă.

Măsuri de protecție. Achiziționează produse doar din cadrul magazinelor în care ai cu siguranță încredere și care prezintă certificări de securitate reglementate.

Folosește un card de credit în detrimentul cardului de debit. Utilizează un card de credit de la o instituție financiară care oferă utilizare unică, limitare în timp, cât și posibilitatea utilizării unui cod digital de acces - Atunci când faci cumpărături online, asigură-te că transmiterea informațiilor financiare se face prin SSL – layer de securizare suplimentară - care oferă o conexiune securizată fără a interveni în procesul de vânzare-cumpărare.

Truc! Nu da clic pe un link dintr-un e-mail - mai ales dacă e-mailul vine de la banca ta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Milionar la 30 de ani, doar un vis?
Vineri, 28 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să țintești un job avantajos
Pagina a fost generata in 2.5212 secunde