Folk You! Florian Pittiș 2016, pe plaja din Vama Veche

404
Folk You! Florian Pittiș 2016, pe plaja din Vama Veche - folkyou-1468592997.jpg
Ediția din acest an a festivalului Folk You! Florian Pittiș 2016 va avea loc, în perioada 21 - 23 iulie, pe plaja din Vama Veche. Fanii muzicii folk sunt așteptați pentru două zile de muzică de calitate. Evenimentul a ajuns la ediția cu numărul 12, iar intrarea la Folk You! este liberă. 


Festivalul Folk You! a fost lansat în 2005, la Vama Veche, de Florian Pittiș, când regretatul artist a declarat deschisă, prin Folk You!, "mișcarea de rezistență împotriva prostiei revărsate". 


"Ce să însemne folkul?" - se întreba el, adăugând: "Un om cu o chitară? Asta s-ar putea să însemne și blues-ul. Un om care își cântă propriile compoziții? Și la blues se întâmplă lucrul ăsta. Folk este destul de apropiat de folclor… Să fie oare nevoia de cultură a unor oameni care și-au pierdut calitatea de țărani și n-au dobândit-o încă pe cea de orășeni? Să fie o întoarcere la origini, pentru că în antichitate versurile rostite erau acompaniate de un instrument, ceea ce se numește melopee? Folkul să însemne numai cântecele de protest? O melodie populară cu autor cunoscut? Cine știe?! S-ar putea să însemne toate la un loc…". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 14 Iulie 2016
Stire din Diverse : Polițiști de tot râsul!
Joi, 14 Iulie 2016
Stire din Diverse : Aventuri în Delta Dunării
Pagina a fost generata in 1.1366 secunde