Florile lunii august. Cum le îngrijiți

1152
Florile lunii august. Cum le îngrijiți - floritoamna-1408692388.jpg

Articole recomandate

În august, grădina se îmbogățește cu flori parfumate, deosebit de aspectuoase. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea florilor specifice acestei luni, recomandate de http://grădina.acasă.ro:

Cârciumărese

Cârciumăresele (Zinnia elegans) sunt plante anuale, originare din Mexic, cu flori deosebit de atractive. Plantă are nevoie de un sol bogat, argilos, bine drenat. Este recomandat să plantezi cârciumărese într-un loc însorit deoarece aceste plante iubesc soarele și lumina naturală. Floarea rezistă bine în perioada caniculară, chiar și cu o irigare neregulată. Florile au nevoie de o circulație bună a aerului, în caz contrar sunt expuse bolilor fungice. Pentru că plantă să înflorească din nou, florile uscate se rup. Dacă vrei un aspect compact, se ciupesc ramurile tinere. Ocazional, cârciumăresele pot avea nevoie de fertilizator.

Levănțica

Este una dintre cele mai versatile plante în grădina. O poți folosi că decor pentru un pat de flori sau în gospodărie, în bucătărie, în casă sau pentru efectele sale terapeutice. Levănțică rezistă bine la temperaturi ridicate, dar și la ger. Plantă trebuie udată constant în perioada de germinație a semințelor. Este recomandat că plantă să fie crescută într-un loc însorit. Levănțică are nevoie de condiții optime de lumina pentru producția de ulei. Plantează levănțică într-un sol uscat, chiar arid, însă nu într-unul cu multă umiditate. Tufele de levănțică trebuie curățate în fiecare primăvară. Se elimina ramurile uscate, se tund vârfurile și se taie tijele florilor din anul precedent.

Floarea-soarelui

Datorită dimensiunilor sale generoase, floarea-soarelui este una dintre cele mai frumoase flori decorative ale verii. Pe cât este de frumoasă și impunătoare floarea-soarelui, pe atât este de nepretențioasă în ceea ce privește îngrijirile. Floarea-soarelui se plantează într-un loc din grădina unde este soare cât mai multe ore pe zi. Este recomandat că solul în care plantezi floarea să fie unul argilos sau nisipos, foarte bine drenat. Plantă poate fi hrănită cu fertilizatori, fiind recomandați cei naturali. Asigură-te că planta beneficiază de suficient loc acolo unde crește deoarece, din cauza dimensiunilor ei, nu trebuie înghesuită. Floarea-soarelui este atacată de boli fungice. Este bine să se aplice soluții antifungice și pesticide. Pesticidele, însă, pot contamina plantă, iar semințele nu mai sunt comestibile.

Gladiole

Sunt flori grațioase, perfecte pentru a fi folosite în designul grădinii. Florile se plantează într-un loc însorit în grădina. Că îngrijiri, este important să se facă câteva prăsile, îndepărtând buruienile și crustă. Plantă poate fi protejată mai bine cu mulci. În felul acesta, umiditatea se păstrează în sol, se menține o temperatura constanța, iar plantă este mai puțin afectată de ploi. În unele cazuri, gladiolele trebuie stabilizate cu bețe, plase sau spaliere pentru a stă în poziție verticală. În special în cazul furtunilor de vara, cu vânt puternic, florile trebuie fixate bine. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 20 August 2014
Stire din Diverse : Alimente, pe post de medicamente
Pagina a fost generata in 3.1348 secunde