Fătul deschide ochii din săptămâna 16 de sarcină

2328
Fătul este capabil să perceapă lumina încă din luna a treia de sarcină, iar din luna a șaptea de sarcină se consideră că bebelușul vede. În 1983 a fost demonstrat foarte clar prin ecografie că fătul deschide ochii în lichidul amiotic cel puțin începând cu săptămâna 16 de sarcină. În plus, după expunerea burticii mamei la variații de lumină, fătul reacționează și se observă o accelerare a ritmului cardiac și o agitație prin mișcarea membrelor. La șapte luni după concepție fătul vede deja.
La naștere, nou-născutul are capacitatea de a distinge relativ bine lucrurile foarte contrastante și mai îndepărtate. El poate distinge două lucruri de intensitate luminoasă de până la 5 %, în vreme ce un adult percepe diferența între 1 și 2%.
Noile studii au ajuns la concluzia că bebelușii arată o preferință deosebită pentru lucrurile noi. Un cercetător a demonstrat că nou-născuții care nu manifestă niciun interes față de obiecte și lucruri noi prezintă dezavantajul unor antecedente patologice (complicații obstetrice sau postnatale).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.58 secunde