Este ciocolata un aliment sănătos?

170
Este ciocolata un aliment sănătos? - ciocolata-1409070531.jpg

Articole recomandate

Deși studiile au dovedit că ciocolata poate avea efecte benefice pentru inimă, acest produs nu și-a câștigat încă, în totalitate, renumele de aliment sănătos pentru organism. Iată, potrivit sănătate.ro, de ce specialiștii se mai întreaba dacă acest dulce inconfundabil – ciocolata, este sau nu un aliment total sănătos:
Beneficiile, doar pe termen scurt
Ciocolata conține un ingredient (cacao) al cărui efect pare să reducă problemele de natură cardiacă. Antioxidanții din semințele de cacao pot reduce deteriorarea celulelor care conduc la apariția bolilor de inimă. Acești antioxidanți contribuie și la scăderea tensiunii arteriale îmbunătățind funcția vasculară. De asemenea, ciocolata neagră conține mai mulți antioxidanți decât ciocolata cu lapte. Se impune să precizăm că studiile efectuate până acum au scos la iveală faptul că ciocolata poate avea efecte benefice doar pe termen scurt. Este necesară realizarea mai multor cercetări care să dovedească eficiența ciocolatei în prevenirea bolilor cardiovasculare.


Nu exagerați cu cantitățile!
Este indicat să consumați ciocolată în cantități moderate. Motivul este destul de simplu. Ciocolata din comerț este bogată în grăsimi, zahăr și calorii care pot contribui la creșterea în greutate. Mai mult decât atât, această ciocolată constituie și un factor de risc pentru îmbolnăvirea de diabet sau creșterea tensiunii arteriale. Specialiștii ne recomandă să consumăm ciocolată neagră care conține cacao într-un procent de peste 65%. Totodată, studiile au arătat că 85 de grame de ciocolată consumată zilnic este benefică pentru sănătate. Dacă îți faci griji în privința caloriilor acumulate, exercițiile fizice sunt o modalitate excelentă de a compensa această mică plăcere.


Ca remediu în stările nervoase
Ciocolata poate combate depresiile sau stările nervoase. Pudra de cacao conține magneziu, calciu și potasiu, astfel că, 100 de grame de ciocolată neagră pot înlocui administrarea unor capsule cu vitamine chimice. Ciocolata este un aliment dinamizator care întărește celulele nervoase. Totodată, cacao este și o sursă de vitamina E, care are efect în stoparea îmbătrânirii. Astfel, consumul unui baton de ciocolată amară zilnic, asigură 35% din necesarul de vitamina E al organismului. Deoarece conține foarte multe glucide și lipide ciocolata este un aliment energetic și psihostimulator pe care oricine îl poate consuma atâta vreme cât cantitatea este una moderată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Renunțarea la ciocolată îngrașă
Marţi, 15 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Cum te ajută ciocolata să slăbești
Pagina a fost generata in 1.8865 secunde