Desert de week-end. Prăjitură cu cremă de căpșune, fără zahăr

249
Desert de week-end. Prăjitură cu cremă de căpșune, fără zahăr - prajicucapsuni-1489755958.jpg
Este week-end, deci liber la prăjiturit! Avem nevoie de doar câteva ingrediente: un fruct de avocado, circa 100 grame căpșuni, trei linguri de cocos ras, o linguriță de cacao, 30 de picături extract de ștevie (îndulcitor natural).


Preparare crema de căpșune: căpșunele, plus jumătate de avocado tăiat bucățele, se pun într-un blender, iar după ce s-au mixat bine se adaugă două linguri de cocos ras. Se îndulcește compoziția cu 15 picături extract de ștevie, se omogenizează bine, apoi compoziția rezultată se lasă în frigider. Între timp, cealaltă jumătate de avocado se blenduiește și ea foarte bine, iar după ce se face pastă, se amestecă bine cu cacao, se adaugă încă 15 picături extract de ștevie, se omogenizează bine și se lasă la rece. Apoi, într-un castronel, se pune o folie de hârtie pergament pentru a putea scoate prăjitura ca din formă. 


Pe folie se pune un strat roz, altul negru, și tot așa, până se termină crema de căpșune, respectiv de ciocolată. Se ține peste noapte la frigider, pentru a se întrepătrunde aromele. Este un desert de-a dreptul extraordinar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Cum și cât se fierbe fasolea uscată
Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Sangria cu miere. Trucuri de preparare
Luni, 05 Ianuarie 2015
Stire din Cetățenești : Super-rețeta zilei
Pagina a fost generata in 1.6796 secunde