De ce să alegem o cremă bio pentru protecția solară

280
De ce să alegem o cremă bio pentru protecția solară - sunscreendgfvbd110mbcom96855600-1310384406.jpg

Toate produsele solare conțin filtre împotriva radiațiilor UVA și UVB. Pentru cremele solare tradiționale, filtrele sunt sintetice și sunt create în industria petrochimică. Întrucât se crede că pot provoca probleme hormonale, cercetătorii au creat creme bio cu protecție împotriva soarelui.
Cremele solare biologice au filtre minerale, prin urmare sunt naturale. Acestea conțin micropigmenți precum dioxidul de titan sau oxidul de zinc, care reflectă radiațiile solare.

Singura problemă cu cremele solare bio este că conțin prea multe uleiuri esențiale, care pot provoca alergii pielii sensibile și pot lăsa o peliculă albă pe piele. Pentru a preveni această problemă, producătorii au transformat micropigmenții în nanoparticule, însă nu se cunosc momentan prea multe despre efectele lor asupra sănătății.

Ca măsură de siguranță, organismul de certificare a produselor europene bio, Ecocert, a interzis nanoparticulele mai mici de 100nm: prin urmare, un produs certificat Ecocert nu prezintă niciun efect negativ asupra sănătății.

Companiile producătoare au avut timp până în decembrie 2010 să schimbe formulele, însă nu toate au acceptat. Ca măsură suplimentară de siguranță, se preferă cremele solare bio fără nanoparticule.

Folosirea cremelor bio este mai sigură și pentru mediul înconjurător, în specila pentru corali. 4.000 de tone de reziduuri ale cremelor solare clasice se depun în fiecare an pe recifele de corali. Cercetătorii au stabilit că 10% din recife sunt deja afectate de aceste substanțe. O catastrofă ecologică, dacă ținem seama de faptul că recifele de corali sunt printre cele mai importante ecosisteme de pe planetă. Reziduurile chimice rămase în ape reduc și concentrația planctonului, un micro-organism marin aflat la baza lanțului alimentar acvatic. Un dezastru care afectează întreaga biodiversitatea marină.

Cremele solare nu conțin substanțe chimice, așa că sunt inofensive pentru ecosistemul marin.

Sursa: Realitatea.net.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 11 Iulie 2011
Stire din Diverse : Au spus «da» pe Camp Nou
Luni, 11 Iulie 2011
Stire din Diverse : În Mamaia, coadă la tatuaje
Pagina a fost generata in 1.648 secunde