De ce este atât de specială bucătăria thailandeză

431
De ce este atât de specială bucătăria thailandeză - 1octfondbucatthailandeza-1380630263.jpg

Articole recomandate

Calitățile care fac din bucătăria thailandeză una specială sunt gustul preparatelor, dar și aplecarea acestui popor spre mâncarea simplă, sănătoasă și colorată.

Întrucât Thailanda, o destinație turistică preferată și de români, este o țară cu o cultură bogată și în ceea ce privește mâncarea, localnicii respectă anumite reguli și obiceiuri nescrise. Iar alimentele sunt atât de sănătoase, încât nu este cazul să vă faceți probleme că ați putea lua în greutate. În plus, thailandezii sunt oameni sociabili, care adoră să nu mănânce singuri, mâncarea fiind pentru ei ca un ritual zilnic, în care se adună întreaga familie și cunoștințele, pentru a se bucura împreună de alimentele gustoase.

Caracteristici generale

Alimentul thailandez tradițional este, fără doar și poate, orezul, în Thailanda existând foarte multe sortimente. Tipul cel mai uzual de orez este așa-numitul orez "chao", care este  și cel mai ieftin. La rândul lui, orezul chao poate fi de mai multe feluri și se poate pregăti în diverse moduri. Răspândit este, de aseme-nea, și orezul lipicios, care se folosește la pregătirea unor specialități culinare. Dacă doriți într-adevăr să gustați și să cunoașteți bucătăria thailandeză cu ingredientele sale, nu lăsați să vă scape orezul "chao hawm", adică de iasomie. Acest tip este cel mai calitativ și atrage prin-tr-o aromă extraordinară. La gust, este oarecum mai dulce, dar cu atât mai interesant.

Gust picant și aromat

Bucătăria thailandeză este vestită în primul rând prin gustul ei picant și aromat. Cele mai folosite ingrediente sunt chilli, usturoiul și curry. Puteți întâlni și laptele de nucă de cocos, arahidele și diversele verdețuri aromatice, întotdeauna proaspete. Dintre felurile de carne se folosește cu preponderență carnea de porc și de pasăre, dar și peștele sau fructele de mare.

Specialități

Printre specialitățile bucătăriei locale, se numără supele din crabi, carnea de porc cu vinete, nudle din orez cu carne sau pește și, desigur, amestecul de legume pregătit în tigaia tipică Wok.

La felurile principale, veți primi aproape întotdeauna salată verde de crudități, uneori cu carne.

Mâncărurile se pot condimenta cu diverse sosuri și zeamă de lămâie. Întrucât din punct de vedere al gustului sunt foarte pretențioase, la sfârșitul meselor se recomandă consumul de fructe proaspete (pappaya, mandarine, nucă de cocos) sau legume (vinete, taro și salată). Setea o puteți potoli prin alegerea unuia dintre numeroasele sortimente de sucuri de fructe proaspete, cafea locală sau bere thailandeză.

Eticheta la masă

Locuitorii Thailandei au mare grijă de respectarea unor reguli în timpul servirii meselor. Dacă ajungeți acolo, ca turist, aveți grijă să folosiți corect tacâmurile - furculița întotdeauna în mâna stângă. Mâna dreaptă nu este curată, întrucât este folosită la curățarea părților intime, după mersul la toaletă, iar cu ea se poate ține numai lingura. De cele mai multe ori, felurile de mâncare sunt așezate la un loc, în vase mai mari, din care toți se servesc cu ce le place. Pe lângă furculiță puteți folosi bețișoarele tradiționale, însă acest lucru necesită îndemânare și puțin antrenament. Una peste alta, thailandezii țin enorm la regulile de așezare la masă și de servire a preparatelor, semn că acest capitol este un adevărat ritual pentru ei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum alegi hota de bucătărie
Miercuri, 02 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Lasagna cu brânză
Joi, 26 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Gogonele murate
Pagina a fost generata in 2.2704 secunde