De ce angajații români sunt tot mai stresați

181
De ce angajații români sunt tot mai stresați - angajatistresati-1391611025.jpg

Articole recomandate

Angajații români sunt din ce în ce mai stresați, arată un studiu al furnizorului de spații de lucru Regus, potrivit căruia, 63% dintre respondenții din România afirmă că nivelul lor de stres a crescut în ultimul timp. Principala cauză? Situația financiară personală precară.


 "Instabilitatea economiei mondiale a alimentat această presiune în creștere, iar respondenții confirmă că majoritatea cauzelor stresului sunt de natură profesională, mai mult decât personală, cu situația financiară personală, clienții și angajații în vârful listei de cauze", se arată în comunicatul dat publicității de către Regus. Principalele cauze ale stresului sunt situația financiară personală (73%), clienții (55%) și angajații/colegii (25%).


Lucrul flexibil, mod de reducere a stresului


Studiul s-a concentrat și asupra soluțiilor posibile și a constatat că șapte din zece respondenți români (70%) identifică lucrul flexibil ca fiind un mod de reducere a stresului. Aproape jumătate (40%) dintre participanții la studiu consideră că modul de lucru flexibil este mai orientat spre familie. Totodată, 70% dintre respondenți au afirmat că lucrul flexibil este mai ieftin decât locațiile fixe și 85% au apreciat că îmbunătățește productivitatea. Reprezentanții Regus mai arată că la nivel global este mult mai probabil ca angajații companiilor mici să fie stresați de clienți (42%) decât angajații companiilor mari (27%), dar au fost mult mai puțin ofensați de conducere (20%) decât corespondenții lor din firmele mai mari (40%).


 "Angajații stresați sunt nefericiți și nesănătoși"


 "Fără îndoială, angajații stresați sunt totodată nefericiți și nesănătoși, deci companiile care doresc să își ajute angajații să ducă vieți mai pline de satisfacții nu pot omite analizarea și reducerea nivelului de stres din cadrul organizației lor. Cu toate acestea, problema dificilă a stresului nu afectează numai angajații, ci și companiile, deoarece acestea descoperă că au angajați care nu pot lucra conform necesităților, care au nevoie de mai multe concedii medicale și sunt mai puțin eficienți", este de părere Ramona Iacob, Market Team Leader Regus.
 
16.000 de profesioniști din întreaga lume au participat la sondaj


Specialistul a adăugat că nivelul de stres continuă să crească în întreaga lume, cu angajați care se apropie din ce în ce mai mult de epuizare. Pe termen scurt, aceasta presupune pierderea angajaților valoroși și confruntarea cu o productivitate scăzută, pe măsură ce personalul se confruntă cu stresul legat de probleme de sănătate, insomnie și epuizare, dar efectele pe termen lung ale acestei presiuni sunt încă greu de prevăzut și ar putea fi dezastruoase. La acest sondaj au participat 16.000 de profesioniști din toată lumea. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Alungă stresul prin tehnici simple
Vineri, 13 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cele mai dăunătoare obiceiuri zilnice
Miercuri, 11 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Mâncăruri care alungă stresul
Miercuri, 21 August 2013
Stire din Diverse : Învață să alungi stresul!
Vineri, 09 August 2013
Stire din Diverse : Cum să atenuezi stresul la muncă
Vineri, 31 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Cursuri de comunicare pentru copii
Pagina a fost generata in 2.9258 secunde