Cum trebuie uscați trandafirii pentru decor

2352
Cum trebuie uscați trandafirii pentru decor - cumusucitrand-1406124496.jpg

Articole recomandate

Fiecare încearcă o strângere de inimă când trebuie să arunce un buchet de trandafiri, după ce florile s-au ofilit. Durerea este și mai mare dacă buchetul este primit de la cineva drag și, evident, este încărcat cu valoare sentimentală. Din fericire, Echipa Casa și grădina.ro recomandă câteva metode prin care poți păstra aceste flori… fără să le faci o poză.

În cuptorul cu microunde

Dacă ai un cuptor cu microunde, poți usca trandafirii în doar câteva minute. Ai nevoie de un bol unde să poți pune trandafirii și de niște nisip pentru pisici, pentru a le acoperi. Nu trebuie să le ții la cuptor mai mult de 3 minute. Lasă nisipul să se răcească înainte de a scoate florile.

Prin presare

O altă metodă des utilzata în procesul de uscare al florilor este presarea. Ai nevoie de o carte grea în care fie să pui florile, fie să o așezi peste altă carte mai mică unde ai pus trandafirii. Trebuie să lași florile între filele cărții între o săptămâna și 10 zile pentru un rezultat optim.

Direct în vază

Trandafirii tăi preferați mai pot fi uscați și direct în vază. Nu adăuga apă în vază după ce se evaporă și florile se vor usca în timp. De asemenea, există o soluție specială numită gel de silice și care are capacitatea de a absorbi umezeala, uscând astfel plantele. Se găsește în magazinele de artizanat.

Idei de decorațiuni

Prin metodele de mai sus, deja dispui de materia primă pentru niște decorațiuni cu totul speciale. Dacă fragilitatea florilor o permite, poți realiza coronițe din trandafiri uscați, care arată absolut superb atârnate pe perete. Petalele de trandafiri pot servi drept decorațiune pentru lumânările parfumate, mai ales dacă sunt lumânări albe. Nu ezita să usuci și alte flori pentru o avea o paletă de culori mai largă, cu care să poți lucra.

De asemenea, poți atârna buchetul uscat prin cameră chiar așa cum este. Îl poți lega cu o fundă din material sau îl poți păstra în hârtie creponată viu colorată. Dacă ai spray fixativ în casă, folosește-l pe trandafirii tăi uscați, deoarece își vor menține aspectul pentru o perioadă mai îndelungată. Petalele de trandafiri pot fi smulse și puse în boluri fie transparente, fie de diverse culori. În magazinele de artizanat, poți găsi și pietre decorative care să completeze aceste boluri. Mai mult, pentru a crea o decorațiune frumos mirositoare, poți cumpăra esență de trandafiri și poți adaugă câteva picături peste petalele uscate. Vor oferi nu doar un aspect călduros casei tale, ci și un parfum dulceag, îmbietor. Dacă bricolajul este un hobby de-al tău, poți crea decorațiuni superbe, numai bune de făcut cadou. Pe o pânză de tip canvas, poți lipi trandafirii uscați și îi poți înconjura cu culori, pentru a crea tablouri hand-made originale și cu o puternică valoare sentimentală. Să nu uităm că trandafirul uscat primit de la o persoană dragă ție poate fi un semn de carte excelent pentru anii (sau volumele) ce urmează.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 23 Iulie 2014
Stire din Diverse : Sfaturi pentru prepararea vinetelor
Miercuri, 23 Iulie 2014
Stire din Diverse : Preparate inedite din pepene roșu
Pagina a fost generata in 2.633 secunde