Cum să-ți păstrezi calmul la interviu

185
Cum să-ți păstrezi calmul la interviu - calminterviu-1412265260.jpg
Pentru marea majoritate a celor care își caută un loc de muncă, cuvintele stres și interviu sunt sinonime. Mai întâi, ei sunt stresați cu privire la participarea la interviu; apoi, sunt stresați datorită pregătirii pentru interviu, iar în cele din urmă, sunt stresați cu privire la ținută și îmbrăcăminte, la ceea ce vor spune, dacă angajatorii îi vor plăcea sau nu și multe altele. Dar momentul în care stresul atinge punctul culminant este cel în care candidatul ajunge la interviu. 
Specialiștii Cariere.ro au ajuns la concluzia că stresul are o mulțime de efecte asupra oamenilor - îi poate face să tremure, să între în panică, să vorbească prea mult, să se agite sau să își piardă ideile. Iată o tehnică simpă care te poate ajuta să te liniștești și să te relaxezi când te simți stresat înaintea unui interviu. 


Dă frâu liber imaginației
Îți poți transformă visele în realitate, folosește-ți imaginația pentru a-ți păstra calmul pe parcursul unui interviu. Vizualizarea reprezintă o tehnică de relaxare, cu ajutorul căreia îți creezi în minte imaginea unei situații stresante, pe care o rezolvi cu succes. Astfel, te pregătești psihic pentru a face față cât mai bine situației reale. Poți practica vizualizarea cu câteva zile, ore sau chiar câteva minute înainte de interviu: închide ochii, respiră adânc și imaginează-ți discuția cu angajatorul, fiind încrezător și răspunzând cu ușurință chiar și întrebărilor grele. Exersează succesul în imaginația ta și curând vei avea parte de el și în realitate. Un candidat relaxat este un candidat încrezător în propriile capacități. Demonstrează-i intervievatorului că ești calm, liniștit și încrezător pe parcursul discuției cu acesta și te va considera potrivit pentru job.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Colegi de ținut la distanță
Vineri, 03 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Joburi de viitor
Pagina a fost generata in 3.5281 secunde