Cum să-ți faci un decor inteligent într-o bucătărie mică

239
1
Cum să-ți faci un decor inteligent  într-o bucătărie mică - bucatariemica-1497958535.jpg

Articole recomandate

Bucătăria, această încăpere în care bunica făcea magii cu câteva ingrediente, iar mama ne aduna pe toți în jurul mesei, este una dintre cele mai speciale camere din casa ta. Chiar dacă nu este spațioasă, ea rămâne un loc în care se simte cel mai bine căldura unui cămin. Iată cum poți să profiți la maximum de fiecare centimetru pătrat din bucătărie:

Mută picurătorul pentru vase în dulapul de deasupra chiuvetei și alege o chiuvetă rotundă, fără spațiu pentru vase. Dă un aspect mai ordonat camerei, pentru că nu vor fi vizibile teancurile de vase lăsate la scurs și te ajută să economisești spațiu.

În plus, e și mai ușor de curățat - doar scoți tava, o ștergi cu o lavetă și o pui la loc. Și efortul tău este mai mic, pentru că nu mai trebuie să mai muți farfuriile folosite în mod curent din picurător, în dulap, le pui acolo imediat ce le-ai spălat.

Loc la masă pentru toata lumea fără să irosești spațiu

Una dintre plăcerile oricărei femei este să-și vadă familia în jurul mesei povestind despre cum le-a mers ziua și bucurându-se de bucatele pregătite cu drag. Chiar și o bucătărie mică îți poate oferi această plăcere, dacă alegi în loc de o masă cu scaune, un colțar. Nu uita că există și colțare cu spații de depozitare în banchetă. Le poți folosi pentru a depozita o mulțime de lucruri și îți vor fi de un real folos.

O altă idee este montarea unei mese rabatabile. Când stați la masă o ridici, iar cât pregătești mâncarea o strângi, pentru a avea spațiul necesar.

Designul scaunelor pliante

devine tot mai atrăgător

și ar trebui să profiți din plin de ele

Dacă evitai până acum scaunele pliante din cauza designului lor mai puțin atractiv, chiar dacă sunt foarte utile, acum nu mai ai niciun motiv să o faci, pentru că modelele moderne sunt cu adevărat fermecătoare. Nu sunt utile doar pentru uzul curent, ci și pentru momentele în care ai musafiri la masă. Se depozitează ușor, sunt comode și foarte practice.

Bară pentru accesorii de bucătărie, utilă pentru căni și tacâmuri

Montează de-a lungul mobilei o bară pentru accesorii de bucătărie – vei găsi de diverse mărimi în magazinele de mobilă și bricolaj. Amplasează pe ea cârlige și pune-ți toate cănile acolo. Poți, de asemenea, să agăți de bara respectivă un suport de tacâmuri, așa încât să nu mai ocupe loc în sertare, scrie femeia.ro

Comentează știrea

x
21 iunie 2017
y

Ikea stie ca le-ati luat fotografia de pe site? :)

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Iunie 2017
Stire din Diverse : Trucuri decorative mereu actuale
Vineri, 16 Iunie 2017
Stire din Diverse : Ce spune casa ta despre tine?
Vineri, 16 Iunie 2017
Stire din Diverse : Tu cureți baia corect?
Vineri, 16 Iunie 2017
Stire din Diverse : Ixora. Eleganță  cu parfum
Pagina a fost generata in 3.8689 secunde