Cum să rumenești friptura ca la restaurant

332
Cum să rumenești friptura ca la restaurant - fripturarest-1413901642.jpg

Articole recomandate

Tehnica rumenitului în tigaie presupune câțiva pași simpli, fiecare gândit pentru a desface complet aroma și pentru a asigura acea textură apetisantă, ușor crocantă. Urmându-i întocmai, vei avea parte de acele fripturi care pur și simplu îți lasă gura apă… Există mai multe moduri de a găti carnea. Iată ce notează bonappetit.com:
1. Rumenită. Carnea rumenită pe aragaz îi asigură o crustă plină de savoare, ușor crocantă.
2. Întoarsă. Carnea întoarsă des, după ce prinde acea primă crustă care o va face să nu se lipească de tigaie, se va rumeni uniform.
3. Friptă. Cratița se dă la cuptor, unde se va găti uniform, la temperatură constantă, fără să se ardă.
4. Înăbușită în unt. O tehnică extrem de simplă, ce asigură un gust desăvârșit. Ai nevoie de o tigaie din teflon, unt și o lingură bună, cu coadă lungă. "Tigaia nu trebuie să fie prea încinsă – prăjește cotletul de porc treptat și întoarce-l des. Când va căpăta o culoare arămie, vei trăi o experiență culinară desăvârșită", spune chef Brian Leth.
Carnea înăbușită în unt îți va schimba total tehnica de gătit. Untul scaldă carnea în arome și îi încălzește și cea mai fină crăpătură, asigurând, astfel, o textură desăvârșită. 
Cum se face?
1. Odată ce carnea s-a rumenit, adică a căpătat acea crustă arămie (în cazul cotletelor de porc asta înseamnă gătite aproape în întregime), adaugi untul tăiat cubulețe și ierburi aromatice, ceapă, usturoi…
2. Când untul s-a topit și începe să facă spumă, apleci tigaia ușor, astfel încât untul să se strângă într-o parte.
3. Folosind o lingură cu coadă lungă, aduni untul și stropești carnea. Treptat, untul se va închide la culoare. Din acest moment, va începe să se ardă și să fumege, așa că va trebui să scoți carnea din tigaie.
Indiferent de carnea aleasă, uleiul trebuie să fie încins. Cum granița între încins și fierbinte este foarte sensibilă, pentru a verifica uleiul poți folosi următoarea metodă: iei o bucățică de miez de pâine și o pui în uleiul încins. Dacă pâinea capătă o culoare aurie, uniformă, uleiul este numai bun pentru prăjit. Dacă pâinea devine maronie, este prea fierbinte. Rezultatul? Carnea se va arde la suprafață, iar miezul va rămâne crud.
Pe final, un truc ce va asigura acea textură ușor crocantă la exterior: înainte de a pune carnea la prăjit, presară deasupra puțină făină. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum pregătești carnea pentru friptură
Pagina a fost generata in 1.9875 secunde