Cum păstrezi răcoarea în casa ta. Ieftin și eficient!

275
Cum păstrezi răcoarea în casa ta. Ieftin și eficient! - cumpastreziracoareaincasa-1497452279.jpg

Articole recomandate

O fi aerul condiționat cea mai populară metodă de a-ți răcori casa, dar are un dezavantaj serios: dăunează grav sănătății și chiar bugetului! Așa că ar fi bine să-l folosești cât mai puțin (sau deloc) și să apelezi la alte soluții pe cât de simple, pe atât de ieftine (sau chiar cu zero costuri), ne sfătuiește libertatea.ro. 


1. Termoizolează geamurile exterioare. Aplică pe ele parasolare sau folii de aluminiu, ca acelea în care îți învelesc florăresele buchetul pe care l-ai cumpărat. Astfel, razele soarelui sunt respinse și geamurile din interior nu preiau căldura celor de afară. 


2. Fă-ți ventilator… cu gheață! Umple cu apă câteva sticle de 2 litri, congelează-le și pune-le într-un vas mare, lângă ventilator: pe măsură ce gheața se topește, aerul care îi dă târcoale se răcește și se răspândește în cameră. 


3. Aerisește dimineața devreme. Deschide larg ferestrele pe la 4.00-5.00, când aerul de afară este răcoros, și închide-le de îndată ce aerul începe să se încălzească. 


4. Udă balconul cu apă rece. Fă acest lucru seara târziu, după ce s-a risipit căldura înmagazinată peste zi (în caz contrar, în balcon se va forma o masă de aburi care va da năvală în casă). Atenție însă: și aerul umed produs seara, când stropești balconul pe răcoare, face temperatura să urce, dacă stagnează; ajută-l să circule făcând curent între ușa de la balcon și o altă ușă sau un geam. O idee bună ar fi să pornești ventilatorul și să-l așezi "pe traseul" fluxului de aer. 


5. Izolează perfect geamurile și ferestrele. Căldura de afară se strecoară prin găurile (oricât de mici) din tâmplărie și prin golurile lăsate de un geam sau de o ușă care nu se închide perfect. Cumpără garnituri de etanșare (se găsesc în orice magazin cu materiale de construcții) sau, dacă ai mai mulți bani, schimbă ferestrele și ușile vechi cu altele mai eficiente. 


6. Închide sursele de căldură din casă, când nu le folosești. Aragazul, cuptorul cu microunde, toasterul, lămpile și veiozele, computerul și televizorul, toate sunt furnizoare generoase de grade Celsius. 


7. Acoperă geamurile interioare cu draperii. Alege draperii groase, închise la culoare, care absorb lumina și căldura, împiedicând-o să se răspândească în cameră. O altă variantă o reprezintă jaluzelele din comerț, cu lamele destul de groase ca să poată reflecta razele solare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
Stire din Diverse : Trei mici secrete practice pentru casa ta
Pagina a fost generata in 1.6133 secunde