Cum păstrăm corect hainele și încălțămintea de iarnă

232
Cum păstrăm corect hainele și încălțămintea de iarnă - pastrarehainedeiarna-1495550915.jpg

Articole recomandate

Acum că a venit canicula și am tre-cut la ținute lejere, nu trebuie să neglijăm hainele călduroase, scrie ea.md, care oferă sfaturi prețioase despre cum să ai grijă de garderoba ta.

Clasifică-le pe categorii

Ca să eviți tărăboiul din garderoba ta, dar și ca să păstrezi mai bine hainele groase, de care acum nu ai nevoie, cel mai bine e să le ții separat de cele de vară. La îndemână să ai doar articolele vestimentare de se-zon, fără a le răscoli și pe cele groase de fiecare dată când ai nevoie de ceva.

Dacă păstrezi îmbrăcămintea în straturi, atunci ai grijă ca hainele mai grele sau mai puțin predispuse spre șifonare să fie la baza rafturilor. Iar cele mai fine și fragile deasupra acestora.

Ca să găsești cu ușurință ceea ce ai nevoie, rezervă un loc special în dulap pentru pantaloni și unul pentru pulovere. Dacă nu ai garderoba prea mare, atunci le poți păstra în pungi din țesătură sau cutii. Iar pentru a economisi spațiu, cumpără din magazinele specializate pungi ermetice. Acestea sunt dotate cu un sistem special de eliminare a aerului, astfel vei câștiga mai mult loc în dulapul unde ții hainele.

Un umeraș, o haină

Încearcă să păstrezi câte un singur articol vestimentar pe umeraș, așa vei găsi mai rapid ceea ce cauți. Hainele de iarnă necesită umerașe mai speciale. Din cauza greutății și mărimilor, articole ca paltoanele, gecile sau jachetele trebuie păstrate pe umerașe mai masive și mai late decât cele tradiționale. Puloverele sau rochiile din lână e bine să le păstrezi pe umerașe cu marginile rotunjite, îmbrăcate în țesătură sau pe cele cu suprafețe din catifea, care împie-dică alunecarea acestora și păstrează forma fără a deforma țesătura.

Pentru a evita deteriorările sau pătarea hainelor, atunci când cotrobăiești de fiecare dată prin garderobă, păstrează-le și protejează-le în pungi din peliculă sau țesătură.

Evită naftalina!

Pe lângă mirosul neplăcut, greu de înlăturat chiar și după câteva spălări, aceasta este toxică nu doar pentru insecte, ci și pentru oameni. Folosește pernuțele cu miros de cedru, levănțică, lavandă, mentă, lămâiță, cimbru, rosmarin sau acele de brad. Acestea îți vor proteja hainele pe durata întregului sezon de vară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
Stire din Diverse : Trei mici secrete practice pentru casa ta
Pagina a fost generata in 1.7778 secunde