Cum îți pune stresul bețe-n roate

138
Cum îți pune stresul bețe-n roate - stres20fbjpg-1392905114.jpg

Articole recomandate

Pentru marea majoritate a celor care își caută un loc de muncă, cuvintele stres și interviu sunt sinonime. Mai întâi, ei sunt stresați cu privire la participarea la interviu; apoi, sunt stresați datorită pregătirii pentru interviu, iar în cele din urmă, sunt stresați cu privire la ținută și îmbrăcăminte, la ceea ce vor spune, dacă angajatorii îi vor plăcea sau nu și multe altele. Dar momentul în care stresul atinge punctul culminant este cel în care candidatul ajunge la interviu. 


Fațetele stresului. Specialiștii Cariere.ro au ajuns la concluzia că stresul are o mulțime de efecte asupra oamenilor - îi poate face să tremure, să între în panică, să vorbească prea mult, să se agite sau să își piardă ideile. Iată câteva tehnici simple care te pot ajută să te liniștești și să te relaxezi când te simți stresat înaintea unui interviu. 


Înainte de interviu. Punctualitatea la un interviu este una din cele mai importante aspecte de care trebuie să te asiguri; nu-ți provoca inutil situații de stres și încearcă să ajungi cu 10 minute înainte de începerea interviului. Dacă vei ajunge prea devreme, vei aștepta și vei fi îngrijorat, iar dacă vei ajunge prea târziu, va trebui să te grăbești și nu vei avea timp să îți pui ideile în ordine pentru interviu. O pauză înaintea interviului îți va permite să îți tragi răsuflarea și să te obișnuiești cu mediul. 


Imaginează-ți. Îți poți transformă visele în realitate, folosește-ți imaginația pentru a-ți păstra calmul pe parcursul unui interviu. Vizualizarea reprezintă o tehnică de relaxare, cu ajutorul căreia îți creezi în minte imaginea unei situații stresante, pe care o rezolvi cu succes. Astfel, te pregătești psihic pentru a face față cât mai bine situației reale. Poți practică vizualizarea cu câteva zile, ore sau chiar câteva minute înainte de interviu: închide ochii, respiră adânc și imaginează-ți discuția cu angajatorul, fiind încrezător și răspunzând cu ușurință chiar și întrebărilor grele. Exersează succesul în imaginația ta și curând vei avea parte de el și în realitate. 


Relaxează-te. Un candidat relaxat este un candidat încrezător în propriile capacități. Demonstrează-i intervievatorului că ești calm, liniștit și încrezător pe parcursul discuției cu acesta și te va considera potrivit pentru job. Iată câteva sfaturi pentru a-ți păstra calmul pe parcursul interviului: respiră rar și adânc (și desigur, silențios); stai drept pe cât posibil și nu îți încrucișa brațele sau picioarele, ține-le relaxate; vorbește rar și fă pauze dese de respirație; zâmbește, este contagios! Ia pauze, nu intra în panică. Pe parcursul oricărui interviu se întâmplă ceva care nu decurge conform planurilor tale: fie are loc o pauză prea lungă, în care tăcerea devine apăsătoare, fie te bâlbâi sau nu îți găsești cuvintele pentru a răspunde unei întrebări dificile. Nu intră în panică, acum este momentul să aplici tehnicile de relaxare prezentate mai sus. Este mai ușor să îți controlezi frica și panica pe măsură ce simți că acestea apar, decât să te relaxezi când deja ți-ai pierdut calmul și controlul asupra ideilor. Așa că ia o pauză în momentul în care simți că începi să intri în panică, repetă în gând că poți trece peste acest moment, răsuflă adânc, conecentrează-te și reia interviul. O pauză scurtă, de numai 10 secunde, poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a-ți recâștiga calmul și controlul, iar intervievatorul cu siguranță nici nu va observa acest truc.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Alungă stresul prin tehnici simple
Vineri, 13 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cele mai dăunătoare obiceiuri zilnice
Miercuri, 11 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Mâncăruri care alungă stresul
Miercuri, 21 August 2013
Stire din Diverse : Învață să alungi stresul!
Vineri, 09 August 2013
Stire din Diverse : Cum să atenuezi stresul la muncă
Vineri, 31 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Cursuri de comunicare pentru copii
Pagina a fost generata in 3.0211 secunde