Cum îi convingem pe micuți să mănânce mai multe fructe și legume

122
Cum îi convingem pe micuți să mănânce mai multe fructe și legume - cumiiconvingem-1495457047.jpg

Articole recomandate

Cu copiii la masă nu-i treabă ușoară! Mămicile știu câtă muncă de convingere trebuie să depună pentru a-i determina să mănânce când, cât și ce trebuie. Fructe și legume? Nu, câtă vreme le stă gândul doar la dulciuri, pizza și cartofi prăjiți!

Cum îi convingem să mănânce sănătos? Specialiștii de la American Culinary Federation Chef & Child Foundation spun că cea mai eficientă metodă este să le spunem povești sau să le prezentăm frumos mâncarea.

1. Pentru că fructele și legumele sunt cu atât mai bogate în antioxidanți cu cât sunt mai colorate, folosiți-vă de acest lucru pentru a le pune un curcubeu în farfurie. Arătați-le cât sunt de frumoase culorile și inventați jocuri, cum ar fi care găsește cele mai colorate fructe sau legume.

2. Explicați-le că brocoli sau conopida sunt, de fapt, flori și arătați-le cât sunt de frumoase. Vor fi încântați să mănânce flori.

3. Dacă salatele de fructe nu sunt chiar pe gustul lor, adăugați ceva crocant - nuci, alune, stafide, nucă de cocos etc.

4. Senvișurile nu trebuie să fie plictisitoare! Pe lângă roșii, castraveți, ardei și salată, adăugați, pentru o notă de originalitate, o felie de banană, puțin unt de arahide sau o felie subtilă (dar crocantă!) de țelină.

5. Le place pizza? Preparați-o acasă din ingrediente naturale, făină integrală, brânză și carne din surse sigure. Adăugați la final roșii proaspete, piper proaspăt măcinat, ciuperci proaspete sau chiar ananas.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7183 secunde