Cum cureți și întreții parchetul laminat

330
Cum cureți  și întreții  parchetul laminat - cumcuretiparchetullaminat-1497452323.jpg

Articole recomandate

O alegere populară în materie de pardoseli este parchetul laminat. În comparație cu parchetul din lemn masiv, acesta este mult mai ieftin și ușor de întreținut, dar păstrează același aspect elegant, scrie magazinuldecase.ro. Totuși, pentru o durată de viață cât mai mare, este bine să respectăm câteva reguli de întreținere. 


Înainte de toate, îndepărtează mizeria și praful cu o mătură delicată sau cu aspiratorul. Ai grijă să aspiri și în locurile mai puțin accesibile și în colțuri, unde se acumulează praful, părul sau blana de animale. 


Pentru o întreținere de zi cu zi, este suficient să aspirați parchetul și să îl curățați cu un mop ușor umezit. Astfel, suprafața se va usca imediat, fără să apară pete lăsate de picăturile de apă. Ai grijă să nu folosești foarte multă apă, aceasta pătrunde prin îmbinări și este absorbită, stricând materialul. 


Este indicat să evităm folosirea produselor chimice de curățare puternice, care lasă urme sau decolorează suprafețele. De asemenea, nu apela la produse cu textură uleioasă, căci vor lăsa urme lipicioase. Evită și produsele de curățat cu conținut de ceară, deoarece acestea îmbâcsesc și distrug treptat finisajul inițial. Pentru îndepărtarea petelor, puteți folosi o soluție de curățat geamuri diluată în apă. Aveți grijă, însă, ca aceasta să nu conțină amoniac, deoarece acesta atacă stratul protector de ceară al parchetului laminat. 


Dacă dorești să achiziționezi produse de curățat, optează pentru unele profesionale, potrivite pentru tipul de parchet laminat pe care îl deții.


Pentru a curăța parchetul, nu ai nevoie neapărat de o soluție specială, ci doar de puțin oțet alb și de o cârpă curată. Amestecă o ceașcă de oțet alb cu două căni de apă și folosește soluția pentru a împrospăta aspectul lemnului și pentru a distruge toți microbii existenți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
Stire din Diverse : Trei mici secrete practice pentru casa ta
Pagina a fost generata in 1.7522 secunde