Reguli de aur pentru menținerea greutății

Cum alegi dieta pentru fixarea și menținerea rezultatelor

2564
1
Cum alegi dieta pentru fixarea și menținerea rezultatelor - mentinereagreutatii-1373544763.jpg

Articole recomandate

Dieta pentru programul de menținere și fixare a rezultatelor va fi asemănătoare cu cea de slăbire. Vei introduce treptat și în cantități mici acele alimente care sunt interzise în perioada de slăbire. Este important cum anume treci la programul de menținere.

Fiecare om este unic. Din acest motiv este necesar să înveți să alegi cu prudență tipurile și cantitățile de mâncare pe care le poți consuma fără să recuperezi kilogramele pierdute.

După câteva săptămâni de menținere vei învăța un nou stil de alimentație care te avantajează. Urmărește cu atenție cum reacțio-nează organismul tău la diverse alimente și alege singură dieta de menținere care ți se potrivește. Ideal ar fi să mănânci savurând ceea ce-ți place, și să consumi alimente considerate "inamici ai dietei" în cantități foarte mici, care să nu provoace acumularea kilo-gramelor.

Este extrem de important să te ferești de carbohidrați, care îți pot deplasa programul de menținere spre acumulare de kilograme. Consultă zilnic un tabel cu valoarea în calorii a alimentelor. Continuă să te măsori și să te cântărești săptămânal. Poți mânca un singur fel de mâncare bogat în carbohidrați pe zi: de exemplu un sandviș sau o porție de paste.

Mănâncă salate de crudități și carne slabă la grătar. Vei beneficia concomitent de aportul de proteine și de vitamine.

Fă mișcare: una dintre cele mai bune modalități pentru a te menține este mișcarea. Mergi pe jos, aleargă, mergi cu bicicleta, fă aerobic, fitness, dansează în timp ce asculți muzică, fă curățenie, închide televizorul și mergi la plimbare, nu folosi liftul. Găsește și alte idei!

Distrează-te! Mergi la petreceri! Simte-te bine, servește o porție de tort sau o prăjitură. Fa o excepție de la dietă, dar a doua zi după petrecere continuă programul de menținere.

Nu mânca seara după ora 18. Dacă totuși ți se face foame mănâncă un fruct sau un iaurt dietetic.

Nu combina carnea cu cartofi, orez sau paste.

Mănâncă orice tip de carne cu garnituri pe bază de legume (varză, fasole verde, ciuperci, ardei, gogoșari) preparate cu mirodenii (cimbru, busuioc, oregano, enibahar, sos de soia etc.).

Este bine să ai 3 mese echilibrate pe zi la interval de 5 - 6 ore.

Între mese consumă numai sucuri naturale fără zahăr și fructe (în special mere, kiwi, lămâi, portocale, grepfruit).

Ai grijă permanent la cantitatea de pâine, grăsimi și dulciuri.

Atenție la alimentele cu grăsimi ascunse: mezeluri, cașcaval, brânză topită, semințe, alune, dulciuri.

Nu mânca: sticksuri, cipsuri, alune, biscuiți, napolitane.

Elimină sau redu carnea de porc, mezelurile și cârnații. Dacă ți-e poftă, mănâncă ocazional, în cantități mici șuncă sau mușchi file.

Renunță la brânzeturile și mezelurile afumate și grase.

Înlocuiește dulciurile cu fructe.

Nu bea băuturi răcoritoare sintetice. Bea numai sucuri naturale fără adaos de zahar.

(sursa:www.slabire-sanatate.ro)

Comentează știrea

elena
28 decembrie 2014
job

Lucru pe calculator, max. 3 ore pe zi, pentru un castig de cel putin 300 de euro lunar, oferta serioasa. Cei interesati trimiteti textul "JOB" la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Iulie 2013
Stire din Diverse : Cura cu pepene roșu
Joi, 04 Iulie 2013
Stire din Diverse : Bei suficiente lichide?
Pagina a fost generata in 1.4908 secunde