Culoarea farfuriei îți determină greutatea

184
Culoarea farfuriei îți determină greutatea - culoareafarfuriei-1495457005.jpg

Articole recomandate

Culorile au fost și sunt parte din viața ta. Dacă atunci când mergi la un eveniment îți alegi cu mare grijă vestimentația de ce nu ai face același lucru și cu culoarea veselei tale. Tu știi cum îți influențează aceasta greutatea? Clicksănătate.ro ne spune:

Culoarea roșie te ajută să slăbești. Aceasta este părerea specialiștilor care susțin că această culoare este de ajutor ca să ai un apetit mult mai mic. Ideea pare simplă, alegi o farfurie de culoare roșie și îți pui mâncare în ea, atât cât să îți permită să vezi măcar o treime din culoarea farfuriei.

De ce funcționează?

Pentru că roșul este asociat în creierul tău cu ideea de pericol, motiv pentru care cum te apuci să mănânci vor fi transmise niște semnale către creierul tău precum că este cazul să te oprești. Așadar, astfel vei consuma mai puțină mâncare, iar corpul tău va folosi din resursele sale proprii ca să te susțină în activitățile tale de zi cu zi.

În plus se știe că această culoarea este culoarea inimii și chiar se reco-mandă ca pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular să consumi cât mai multe produse de culoarea roșie precum zmeura, roșiile, căpșunele, rodiile.

Culoarea albă este a gustului dulce. Culoarea albă și ea este benefică dacă vrei să pierzi câteva kilograme. Speciasliștii afirmă faptul că dacă vei alege o farfurie albă în care să pui la fel ca și în farfuria roșie mâncare, în felul acesta vei avea sen-zația de dulce. De aceea adesea de-sertul se servește în farfurii mici și albe.

Practic pe o farfurie albă vei observa mai bine câte calorii te pregătești să îngerezi.

Evită în schimb să folosești culoarea neagră atunci când iei masa, se pare că această non-culoare te îndeamnă să mai iei o porție de mâncare și la final să ceri și un desert.

Galbenul, benefic pentru o vedere impecabilă. Se pare că dacă te chinui cu vederea, este indicat să alegi vesela în culoarea galbenă sau chiar portocaliu. Este cunoscută vorba conform căreia morcovul este bun pentru vedere. Betacarotenul și vitamina A sunt benefice atât pielii cât și ochilor. Astfel că alimentele precum caise, mango, porumb sunt benefice pentru vederea ta, ajutând la stimularea secreției de colagen din piele.

Verdele vindecă anemia. Ești anemic, atunci vesela verde este pentru tine. Salatele, kiwi,urzicile nu ar trebui să lipsească din alimentația ta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7346 secunde