Copiii din taberele de pe litoral, instruiți să folosească apelul unic de urgență

339
Ofițerii de relații publice și specialiștii 112 din Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) desfășoară, pe litoral, acțiuni de informare și educare referitoare la importanța, utilitatea și necesitatea folosirii corecte a Numărului unic de urgență 112, transmite Agerpres.

Operatoarele Dispeceratului 112 Constanța se întâlnesc cu copiii aflați în vacanță în taberele Năvodari, Eforie Nord, Eforie Sud și 2 Mai și îi învață despre importanța numărului 112 și despre modul corect de apelare. Sub îndrumarea jurnaliștilor de la 'Radio 3 Net' și 'Kids Radio' (posturi ale 'Radio România'), elevii participă la concursuri, primesc premii și materiale de informare (tricouri, șepci, rucsacuri, brelocuri și alte obiecte imprimate cu sigla apelului de urgență ) și dansează pe ritmurile imnului 112, interpretat de ambasadorul onorific Monica Anghel.

Pentru turiștii români și străini, la 'Radio Constanța - Radio Vacanța' sunt difuzate zilnic spoturi în limbile româna, engleză, franceză. germană, rusă și italiană, spoturi de informare înregistrate chiar cu vocile unor operatoare de la 112.

Pentru elevii care sunt în Năvodari, stația locală 'Radio Vacanța Copiilor' are programe speciale de informare și organizează, direct pe plajă, concursuri cu premii.

În această vară, s-au alăturat Campaniei de informare 112 a STS postul de radio 'Magic FM', care emite pentru turiștii de pe plaja din Neptun, și stația locală 'Rock FM', care transmite prin difuzoarele amplasate pe plaja din Vama Veche. Redactorii 'Magic FM' și 'Rock FM' transmit mesaje despre Numărul unic de urgență și organizează concursuri cu premii având ca temă sistemul 112.

Turiștii români și străini primesc pliante referitoare la importanța și utilitatea numărului 112. În diverse locuri publice au fost amplasate afișe cu informații despre Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6127 secunde