Copii tătari din Dobrogea, la poarta hanilor tătari din Bahcesaray

716
Copii tătari din Dobrogea, la poarta hanilor tătari din Bahcesaray - c10bfcaf28ccdba68f06bb365a365fdf.jpg
23 de copii tătari din Constanța, Medgidia, Valu lui Traian, Cobadin, Mangalia, Agigea, Tuzla și Ovidiu, sub îndrumarea cadrelor didactice Șachir Bunian, Șachir Iffet, Ciorabai Nafie și Gelal Firdes au participat, la sfârșitul lunii august, la o tabără tematică în Crimeea, intitulată "Tabăra de vară de informare asupra istoriei, culturii și obiceiurilor tătarilor crimeeni".
Acțiunea s-a înscris în seria proiectelor derulate de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România, care privesc cunoașterea istoriei, a tradițiilor și a culturii tătarilor crimeeni. Tabăra a avut ca scop învățarea limbii tătare, schimburi cultural - educative și de cunoaș-tere a istoriei poporului tătar crimeean. Timp de două săptămâni, copiii împreună cu cadrele didactice au participat la cursuri de limba maternă susținute de profesori din cadrul Școlii Naționale Tătare din localitatea Eski-Kirim. Pe lângă cursuri, copiii tătari din România au învățat dansuri tradiționale, au participat la jocuri interactive și au învățat poezii, cântece și obiceiuri specifice.
De asemenea, oaspeții din România au vizitat și cele mai importante zone istorice și culturale din Crimeea: Reședința Hanilor tătari din Bahcesaray, Portul din Kezlev, Cetatea din Sudak și Valea din Koktebel.
La sosirea în localitatea Eski-Kirim, delegația din România a fost întâmpinată de însuși președintele Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni, Rîfat Çu-barov, și de prof. Ayșe Çabanova, directorul Școlii Naționale Tătare din localitate.
Pe perioada șederii în Crimeea, cadrele didactice și elevii au vizitat mai multe școli și Universitatea Tătară Tehnică și Pedagogică din Simferopol.
Din delegație au mai făcut parte și doi pictori tătari care și-au expus lucrările în cadrul galeriilor de artă din Crimeea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Presenter nou de la Genius
Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Văd sunete! Sau aud imagini?
Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Pastila de natură
Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Prea puțin somn îi îngrașă pe copii
Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Rețete pentru pici
Pagina a fost generata in 3.209 secunde