Consultări pe tema Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare

350
În luna martie, va sosi la București o delegație a Comitetului de Experți al Cartei limbilor și a Secretariatului Cartei din cadrul Consiliului Europei. În acest scop, Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României a organizat la sfârșitul lunii ianuarie o reuniune de consultare cu instituțiile care prin atribuțiile lor contribuie la utilizarea și promovarea limbilor minoritare pe teritoriul României. Moderatorul reuniunii a fost Attila Marko, secretar de stat, șeful Departamentului pentru Relații Interetnice.
Reluând dialogul instituțional pe tema implementării Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare,  participanții au trecut în revistă ultimele noutăți din domeniile lor de activitate și s-au consultat în ceea ce privește programul acestei prime vizite de monitorizare a modului în care România pune în aplicare Carta europeană a limbilor.
Au răspuns invitației DRI prof. univ. dr. Ion Diaconu, membru al Comitetului de Experți, Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării,  specialiști cu o experiență remarcabilă din instituțiile partenere - ministere, agenții și autorități guvernamentale, Avocatul Poporului, Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale, Radioul și Televiziunea Română, se precizează pe site-ul DRI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 07 Februarie 2011
Stire din Diverse : Un Ferrari FF cu gheata, va rog!
Luni, 07 Februarie 2011
Stire din Diverse : A rupt cu dintii un castron de inox
Sâmbătă, 05 Februarie 2011
Stire din Diverse : Escapadă în doi de Valentine’s Day
Sâmbătă, 05 Februarie 2011
Stire din Diverse : Paste cu unt și ierburi proaspete
Pagina a fost generata in 2.9266 secunde