Cinci trucuri geniale pentru o chiuvetă curată ca oglinda

1259
Cinci trucuri geniale pentru o chiuvetă curată ca oglinda - trucurigeniale-1493989834.jpg

Articole recomandate

Chiuvetă din bucătărie reprezintă o etichetă pentru curățenia și sănătatea casei și a familiei. Poți păstra chiuveta din bucătărie curată cu aceste câteva trucuri simple și practice, după cum ne informează casa-gradina.ro


1. Îndepărtează murdăria în exces cu o cârpă, un șervet de hârtie sau cu un burete. Nu mai realiza asta cu mâna și nici nu încerca să faci să se scurgă apa împreună cu toate resturile. Spală chiuveta cu apă și detergent abia după ce au fost îndepărtate toate impuritățile. Schimbă bureții de vase periodic - ideal o dată pe săptămâna. 


2. Aplică o soluție de curățat pe toate suprafața chiuvetei și freacă bine cu ajutorul unei cârpe moi, care să nu zgârie. Cele mai bune sunt cele care conțin oțet pentru că degresează foarte bine. Sau prepară tu o soluție din bicarbonat și apă. Fă o pastă și spală cu ea chiuveta. Clătește cu apă amestecată în părți egale cu oțet alb și apoi cu apă simplă. 


3. Insistă în zona de scurgere, la robinete și încheieturi. Poți folosi o periuță de dinți veche pentru a îndepărta murdăria adunată mai ales la bază bateriei de la chiuvetă. 


4. Clătește bine și șterge orice urme de detergent sau soluție de curățat. Folosește un prosop de hârtie pentru a șterge robinetele. Șervețele umede pentru curățat sunt și foarte eficiente și foarte practice. Folosește-le cu încredere. Prepară tu șervete umede. Folosește prosoape de hârtie pentru bucătărie (au hârtia mai rezistentă la umezeală). Pune-le într-o cutie care se închide ermetic. Impregnează-le cu o soluție făcută din o parte apă, o parte oțet alimentar alb, 1/2 de parte de spirt medicinal sau alcool alb și două trei linguri de detergent de vase. Omogenizează bine, dar fără că soluția să facă spumă și toarnă totul peste șervete. 


5. Curățarea zilnică a chiuvetei și a robinetelor înseamnă prevenirea petelor. Folosește apă caldă și detergent și curată chiuvetă după fiecare utilizare. 


Nu uită să acorzi atenție și materialului din care este confecționată chiuvetă pentru a aplică cea mai bună soluție de curățat: 
Porțelanul și ceramica pot fi curățate cu apă caldă și săpun, iar petele încăpățânate pot fi îndepărtate cu oțet. 


Inoxul poate fi curățat cu suc de lămâie sau bicarbonat de sodiu diluat în apă. Compozitul poate fi păstrat curat cu ajutorul produselor non-abrazive.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Martie 2017
Stire din Diverse : Desert de post. Clătite cu halva
Sâmbătă, 25 Martie 2017
Stire din Diverse : Pește la grătar umplut cu măsline
Sâmbătă, 25 Martie 2017
Stire din Diverse : Brioșe cu ghimbir și portocale
Pagina a fost generata in 2.6419 secunde