Cheesecake cu vișine

317
Cheesecake cu vișine - cheesecake-1498570848.jpg

Articole recomandate

Pentru prepararea acestui minunat desert aveți nevoie de următoarele ingrediente: 350 g biscuiți, 120 g unt, 60 g ciocolată albă, 250 g mascarpone, 150 g zahăr pudră, 400 ml smântână pentru frișcă, 400 g iaurt 10% grăsime, 400 g vișine, 250 g zahăr, 4 linguri amidon, 15 g gelatină granule.

Măcinăm biscuiții. Topim ciocolata albă cu untul. Amestecăm biscuiții cu untul topit cu ciocolată. Tapetăm o formă rotundă de tort cu folie alimentară sau de aluminiu și așezăm amestecul de biscuiți presând ușor și ridicând și marginile. Introducem tava la rece. Mixăm frișca. Punem gelatina la hidratat. Amestecăm mascarponele cu zahărul pudră, adăugăm iaurtul și apoi frișca bătută. Încălzim gelatina (10 g) apoi o adăugăm în compoziție. Peste biscuiții din tavă, punem un strat subțire de cremă, apoi așezăm câteva forme de silicon și punem restul compoziției printre formele de silicon. Introducem tava la rece. Pentru jeleul de vișine, punem într-un vas, pe foc, vișinele împreună cu cele 250 g de zahăr și lăsăm să fiarbă câteva minute, apoi adăugăm amidonul subțiat cu 2-3 linguri de apă sau de zeamă de la vișine. Mai lăsăm să dea câteva clocote, apoi îndepărtăm de pe foc. Hidratăm gelatina (5 g), apoi o încălzim și o adăugăm peste vișine. Lăsăm să se răcească complet. După ce s-a răcit jeleul de vișine, scoatem tava de la rece, îndepărtăm formele de silicon și, în fiecare adâncitură, punem vișine din jeleul pregătit. Distribuim partea lichidă din jeleu peste întreaga suprafață și introducem din nou la rece până se întărește. Scoatem forma de tort și ornăm cu puțin praf de biscuiți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Iunie 2017
Stire din Diverse : Ratatouille cu legume de vară
Miercuri, 28 Iunie 2017
Stire din Diverse : Prăjitură cu caise
Sâmbătă, 17 Iunie 2017
Stire din Diverse : Cum decongelezi carnea corect
Sâmbătă, 17 Iunie 2017
Stire din Diverse : Trucuri utile pentru gospodine
Pagina a fost generata in 2.0127 secunde