Cele mai utile sfaturi, de la cei mai buni grădinari

163
Cele mai utile sfaturi, de la cei mai buni grădinari - celemaiutilesfaturi-1499695064.jpg

Articole recomandate

Pentru a cultiva vegetale frumoase și sănătoase, este nevoie de iscusință și mai ales de atenție deosebită. Culegând din secretele grădinarilor cu experiență, agrointel.ro ne oferă câteva trucuri utile în acest sens.

1. Păstrați cojile de banane și uscați-le la soare. Mărunțite și plantate la baza plantelor de tomate, vor ajuta la creșterea și la dezvoltarea roșiilor suculente.

2. Așezați pagini de ziar în jurul plantelor, apoi acoperiți cu pământ. În așa fel, buruienile nu vă vor mai invada grădina, iar florile și legumele vor crește mai viguroase.

3. Cojile de usturoi și de ceapă, acoperite cu apă și puse într-un borcan, trebuie lăsate timp de o săptămână, după care concentratul obținut se stropește în locuri expuse invaziilor de afide (păduchi) sau păianjeni. Efectul va fi de eliminare a acestor dăunători.

4. Pentru a scăpa de melci, grădinarii spun că este util să puneți în locurile unde aveți probleme un vas mai mare umplut cu bere. Moluștele se vor îneca în lichid, fiind nevoie doar ca a doua zi, de dimineață, să aruncați conținutul bolurilor.

5. Pentru a avea varză sănătoasă, presărați scorțișoară deasupra plantei tinere pentru a "speria" viermii care adoră să devoreze frunzele fragede.

6. Uneltele de grădină "lustruite" cu ceară folosită la curățarea mașinilor vor fi mai ușor de curățat de pământ.

7. Întotdeauna începeți amenajarea unei grădini cu o schiță pe hârtie în care să planificați împărțirea parcelelor. Plantele mai înalte se pun mai în spate, în timp ce "piticele" ar trebui să aibă locuri rezervate pe straturile din față.

8. Solul este cel mai important element care vă poate asigura bogăția grădinii. O analiză de sol este recomandată chiar și grădinarilor amatori, fiind o metodă ideală pentru a investi ulterior în diferite îngrășăminte speciale care vor completa "lipsurile".

9. Un insecticid ușor de preparat poate fi cel în care se amestecă două linguri de săpun lichid cu un galon (3,7 litri) de apă. Soluția este bună mai ales pentru a înlătura afidele.

10. Oțetul este "un antidot" pentru buruieni mult mai bun decât multe tratamente din marile magazine cu echipamente pentru grădină. Totuși, trebuie avută mare atenție la stropit, pentru că acidul acetic poate afecta iremediabil legumele, așa că acestea trebuie protejate. Oțetul este recomandat pentru crăpăturile din ciment pe unde răsar ierburile nedorite. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Iulie 2017
Stire din Diverse : Plante în baie.  De ce nu?
Vineri, 07 Iulie 2017
Stire din Diverse : Reorganizează-ți garderoba!
Pagina a fost generata in 1.9502 secunde