Ce n-ar trebui să mâncăm la micul dejun

167
Ce n-ar trebui să mâncăm la micul dejun - micdejun-1409070587.jpg

Articole recomandate

Fără doar și poate, micul dejun și-a câștigat statutul de cea mai importantă masă a zilei. Pe lângă faptul că ne dă energia necesară pentru a face față obligațiilor zilnice, ne ajută și la slăbit. Cercetătorii atenționează că dacă uităm sau dacă nu avem timp să mâncăm masa de dimineață vom avea o zi în care ne vom simți slăbiți și iritați. Mai mult decât atât, potrivit GoodFood, mâncând micul dejun nu vom face excese alimentare la prânz sau seara. Atenție! Cei care sar peste micul dejun au șanse de aproape cinci ori mai mari să se îngrașe.
Ce trebuie evitat dimineața
Carnea cu grăsime, slănina, alimentele prăjite și, în general, mâncatul în exces la micul dejun, nu ne vor ajuta. După o asemenea masă, pe lângă faptul că ne vom simți obosiți, punem și ceva kilograme în plus. Trebuie evitate și dulciurile, care au multe calorii. Acestea dau energie doar pentru scurt timp, după care stomacul va cere din nou mâncare. Cafeaua și tutunul reprezintă pentru mulți, primul lucru pe care îl fac dimineața, chiar înainte de a lua micul dejun. Riscul pentru stomac este însă unul foarte mare. Câteva țigări și o cafea, consumate în fiecare dimineață, pot provoca ulcer sau gastrită. 
Legătura dintre slăbit și micul dejun
În afară de energia zilnică pe care o oferă un mic dejun sănătos, cea mai importantă masă a zilei are o însemnătate foarte mare pentru cei care vor să slăbească. Conform sitului www. health.msn.com, specialiștii susțin că un mic dejun plin de carbohidrați face minuni pentru cei care vor să scape de kilogramele în exces. 
Astfel, cerealele integrale sau ovăzul fac organismul să consume mai multe kilocalorii decât o oră de mers pe jos. Pentru a demonstra această teorie, un grup de cercetători de la Universitatea de Medicină din Nottingham, Marea Britanie, a făcut un studio pe două grupuri de voluntari. Astfel, primul grup a servit la micul dejun lapte degresat și pâine albă cu unt și cu gem. Al doilea grup a mâncat iaurt, musli cu lapte, piersici și suc de mere. Ambele mese au fost proporționate să aibă același număr de kilocalorii. Al doilea mic dejun, bazat pe carbohidrați, a ars mai multe grăsimi decât în timpul unei plimbări de o oră. Aceasta este dovada cea mai clară că micul dejun este o masă cu care trebuie să fim foarte atenți. Ne poate ajuta să slăbim, să fim plini de energie, dacă mâncăm ce trebuie. La un mic dejun care să ajute eficient la slăbit se pot folosi și nuci, alune sau zmeură.
Ce mâncăm la micul dejun
Micul dejun, ca masă reprezentativă a zilei, trebuie să conțină fibre și proteine. Omleta, de preferat doar din albușuri de ou, reprezintă un mic dejun ales de foarte multă lume. Puteți mânca și o felie de pâine de graham, nu de pâine albă. Și iaurtul cu fructe reprezintă un mic dejun sănătos. Pentru ca micul dejun să fie sănătos este recomandat să cumpărați un iaurt simplu la care să adăugați dumneavoastră fructele. Un ou fiert, un pahar de lapte cu puțină grăsime și o felie de pâine (nu albă) reprezintă o altă variantă pentru masa de dimineață. Foarte mulți români au început în ultimii ani să consume la micul dejun cereale integrale cu lapte. Acestea reprezintă o masă recomandată pentru dimineață. Cerealele pot fi înlocuite și cu fulgi de ovăz, care se consumă, de asemenea, cu lapte. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Diverse : Milkshake  la micul dejun
Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Micul dejun, dușmanul colesterolului
Pagina a fost generata in 1.5734 secunde