Casa îți influențează starea de spirit. Cum te menții zen și concentrat

392
Casa îți influențează starea de spirit. Cum te menții zen și concentrat - cumsatementiizen-1497010624.jpg
Locuința ta trebuie să fie un spațiu în care să domnească liniștea și buna dispoziție, iar starea ta de spirit depinde în mare măsură de câțiva factori la care nici nu te gândeai. 


Acasă îți regăsești echilibrul după o zi încărcată și este locul de unde îți iei energia în fiecare dimineață. Uneori, însă, locul care ar trebui să-ți ofere liniște și relaxare ajunge să-ți răpească puterea de concentrare și să-ți afecteze starea de spirit. Specialiștii din domeniul neuroarhitecturii se ocupă tocmai cu studiul acestei legături, dintre spațiul în care locuim și ne petrecem timpul și starea noastră de spirit, iar câțiva factori pe care adesea îi ignori au, se pare, o putere mai mare decât bănuiai. 


De cele mai multe ori, acordăm atenție dormitorului, livingului și poate bucătăriei, uitând să ne concentrăm și asupra altor încăperi în care ne petrecem timpul. Baia este una dintre acele camere care primesc mai puțină atenție, fiind abordată mai mult din punct de vedere funcțional decât estetic, scrie unica.ro 


Ține cont de luminozitatea din casă 


Lumina îți poate spori puterea de concentrare sau, din contră, îți poate provoca o mulțime de neplăceri. Lumina dintr-o locuință este esențială pentru o stare de bine. Ea influențează foarte mult felul în care te simți, dar și puterea de concentrare. Lumina naturală este de departe cea mai benefică pentru ochi și pentru activitatea intelectuală, așa că nu trebuie să te grăbești să pui draperii groase la ferestre. 


Culorile calde 


Credeai că draperiile roșii, pereții albaștri sau canapeaua verde din living sunt simple alegeri decorative? Ei bine, să știi că ele sunt foarte importante când vine vorba despre designul interior. 


Într-o locuință sunt recomandate, în general, culorile calde - roșu, galben, oranj, însă și unele culori reci pot fi utile pentru anumite încăperi. În dormitor, de pildă, cea mai potrivită culoare este albastrul, însă o nuanță deschisă, nu una puternică. Pentru camera în care dormi poți opta și pentru culoarea lavandei, care te ajută să te relaxezi și să te odihnești mai bine. Nu alege nuanțe de roșu în dormitor, ele sunt mai potrivite pentru bucătărie sau living, ne mai spune sursa citată anterior. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.8049 secunde