Bețisoarele parfumate, un pericol mai mare decât fumul de țigară

261
Bețisoarele parfumate, un pericol mai mare decât fumul de țigară - betisoareparfumate-1497010769.jpg
Bețișoarele parfumate sunt perfecte pentru a crea o atmosferă de poveste, cu miresme dintre cele mai alese. Însă veștile nu sunt tocmai bune. Oameni de știință chinezi au descoperit două substanțe toxice, potențial mai cancerigene decât cele din fumul de țigară, relatează metronews.fr. 


Rezultatele studiului desfășurat de o echipă condusă de dr. Rong Zhou, de la South China University of Technology, au fost publicate în Environmental Chemistry Letters. 


Cercetătorii au testat pe șoareci de laborator efectele bețișoarelor cu cele mai utilizate parfumuri din lume: lemn de santal și de aloe, analizând 64 de componente ale acestora. Le-au comparat apoi cu cele ale fumului de țigară. 


Pornind de la aceste analize, ei au constatat că fumul degajat în cameră de bețișoarele parfumate are efecte mai toxice decât cel de țigară asupra celulelor ovariene ale cobailor. De vină ar fi două substanțe (dintre cele 64 identificate), potențial cancerigene. 


"Trebuie să existe o conștientizare a riscurilor de sănătate provocate de arderea bețișoarelor parfumate în spații închise", a afirmat dr. Rong Zhou, într-un comunicat de presă. 


Nu este prima dată când studii științifice atrag atenția asupra pericolelor la care se expun cei care ard des bețișoare parfumate. Rezultatele recentei cercetări trebuie totuși nuanțate, în primul rând pentru că studiul s-a desfășurat pe un eșantion mic de șoareci și niciun experiment nu a fost efectuat pe oameni. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5853 secunde