Show aviatic de zile mari, deasupra plajei "Laguna" din Mangalia

Aeromania îi aduce pe litoral pe Jurgis Kairys și iacarii Acrobați

361
Aeromania îi aduce pe litoral pe Jurgis Kairys și iacarii Acrobați - 80b34c84a6e5ed25df112c11de676adc.jpg
Anul acesta, de 23 august, nu mergem la defilare, însă constănțenii, dar și turiștii aflați în vacanță pe litoral, vor avea parte de un spectacol de zile mari: Aeromania, show aviatic organizat, în week-end-ul 22-23 august, deasupra plajei "Laguna" din Mangalia.

Spectacolul este oferit gratuit celor care își petrec vara pe litoralul românesc, celor care caută alternative de divertisment la mare, dar și iubitorilor aviației și sporturilor extreme.
Aflat la a patra ediție - după succesul obținut în 2006, deasupra stațiunii Costinești, și în 2007, când a beneficiat de participarea unui număr mai mare de piloți și de avioane de acrobație, printre care și celebrul Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobație aeriană în competițiile free-style, nelipsit de la toate celelalte show-uri ți competiții aviatice inițiate de aerodromul Tuzla - Aeromania a devenit, din 2008, evenimentul municipiului Mangalia.
Numărul invitaților din 2008 a fost mult mai mare, alături de Kairys evoluând Veres Zoltan, campionul național al Ungariei, cel care, în același an, a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare număr de tonouri executate fără întrerupere, dar și francezii de la REVA, lotul național de acrobație al României și echipa iacarilor Acrobați.
În premieră, iacarii Acrobați și Jurgis Kairys au oferit publicului un număr de acrobație excepțional, intitulat "Air Bandits". Acest număr a fost o recunoaștere a valorii piloților de la Tuzla de către unul dintre cei mai buni acrobați din lume, un gest de admirație și încredere din partea acestuia.
Pentru că "Laguna" din Mangalia nu a mai găzduit niciodată un eveniment de acrobație aeriană de acest gen și pentru că publicul a fost încântat de spectacol, s-a luat decizia de a permanentiza această manifestare și această locație.

Lansări de parașutiști și vânătoare de baloane
Anul acesta, Aeromania mediază, din nou, întâlnirea dintre cei mai buni piloți români și străini, cărora li se oferă libertatea de a propune un program demonstrativ cu o durată și un conținut potrivit aeronavelor și abilităților lor de a pilota. De asemenea, publicul se va familiariza cu domeniul aviației sportive, totul într-un cadru plăcut și captivant.
Marea vedetă a show-ului din 2009 va fi tot Jurgis Kairys, alături de care sunt așteptați Veres Zoltan, Ali Ozturk, iacarii Acrobați și mulți alții - artiști pe care publicul de la Mangalia a învățat să îi aprecieze.
Mai mult, spectatorii de pe plaja "Laguna" vor putea urmări o paradă de aeronave și vor fi martori la lansările de parașutiști coordonate de campionii Adrian și Cristina Constandache, la demonstrația de zbor de parapantă și vânătoarea de baloane cu aeronave de tip Diamond 20 (Katana) și Diamond 40.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5543 secunde